Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Preuzeo glavnu riječ"

Veterani 9. gardijske brigade otkazali dio programa zbog problema s Uredom predsjednika: "Zbog ogromne količine arogancije i ega..."

30. obljetnica ustrojavanja brigade u Gospiću, na koju dolazi predsjednik Zoran Milanović, neće održati prema službenom programu, a Udruga veterana objasnila i zašto.

Udruga veterana 9. gardijske brigade "Vukovi" objavila je u četvrtak da se sutrašnja 30. obljetnica ustrojavanja brigade u Gospiću, na koju dolazi predsjednik Zoran Milanović, neće održati prema službenom programu jer je u organizaciji došlo do problema s Uredom Predsjednika.

Udruga u objavi na Facebooku navodi da je Ured predsjednika "samovoljno preuzeo glavnu riječ” te da su su im htjeli nametnuti ograničenja za druge goste, koja im nisu prihvatljiva.

"Zbog nemogućnosti komunikacije sa Uredom predsjednika te ogromne količine arogancije i ega koja dolaze od Predsjednika", Udruga veterana navodi kako će vijence za poginule pripadnike, zajedno sa obiteljima poginulih i suborcima, na spomen obilježje poginulim pripadnicima u Vojarni "9. gardijske brigade Vukovi" položiti u 13 a ne u 11 sati, nakon svete mise u gospićkoj katedrali.

Iz Ureda Predsjednika najavljeno je da će predsjednik Zoran Milanović u 11 sati sudjelovati u Gospiću na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade „Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne "Vukovi“ u Vojarni „9. gardijske brigade".

Prije toga Milanović će odati počast civilnim žrtvama Široke Kule i okolnih mjesta Ličko-senjske županije iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred spomen-obilježja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nove trzavice MORH ekspresno uzvratio: "Kaos koji radi više od godinu dana predsjednik pokušava prikriti lažima"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OTKAZANA DODJELA ČINOVA Iz Ureda predsjednika oštro o Banožiću: "Ovakav ministrov nerad i bezobrazluk potvrđuje da nije dostojan biti ministar obrane"

Udruga veterana navodi i da se "zbog nepremostivih zapreka u suradnji sa Uredom Predsjednika RH, koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu", neće održati ni svečana akademija i dodjela odlikovanja kao i Taktičko-tehnički zbor te prelet Krila Oluje.

Iz Ureda predsjednika nije bilo komentara na ovu objavu Udruge veterana. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene