Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od jeseni

VERN-u se priključuje Visoka novinarska škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoka novinarska škola (VNŠ) iz Zagreba, stručni studij specijaliziran za obrazovanje medijsko-komunikacijskih stručnjaka, pridružuje se Veleučilištu VERN', privatnom visokoobrazovnom sustavu u Hrvatskoj, objavljeno je danas u zajedničkom priopćenju ove dvije obrazovne institucije.

'Integracija je rezultat višegodišnje suradnje i komplementarnosti obrazovnih programa te podudarnosti akademskih i poslovnih ciljeva obiju institucija', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na njihovo traženje Mislav Bago održao predavanje studentima VERN'-a Slika nije dostupna WikiLeaks, Prisluškivanje... Stručnjaci na Vernu raspravljali: Je li važnija nacionalna sigurnost ili zaštita privatnosti?

Nadalje, ističe se kako ovom integracijom VERN upotpunjuje vertikalu medijsko - komunikacijskih studija čime se realiziraju zacrtane etape progresivnog izrastanja u integrirano, inovativno, europsko sveučilište sa šest akademskih disciplina: ekonomija, financije, mediji, turizam, ICT, a uskoro i primijenjene umjetnosti.

Ističe se i kako 'u poslovnom smislu ovaj proces predstavlja daljnji doprinos profiliranju i konsolidaciji privatnog visokoobrazovnog sustava u RH. Mogućnost nastavka studiranja na čak pet VERN-ovih diplomskih studija kompatibilan je potrebama VNŠ-ovih prvostupnika novinarstva i idealno odgovara na potrebe suvremenog tržišta rada te nudi diversifikaciju znanja i vještina konvergentnog novinara. Istovremeno, integracija će svim dionicima, a prvenstveno studentima obiju ustanova, omogućiti transfer znanja iz različitih područja i grana'.

Sa studijem novinarstva, VERN' sada ukupno izvodi devet studijskih programa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene