Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrivanje Dnevnika Nove TV

Dok nije u političkoj areni, sportski duh brusi crnim pojasom na tatamiju: Kajtazi o problemima s kojima se romska zajednica bori

Aktualno Galerija Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 2 Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 1 Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 4 Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Razotkrivanje: Veljko Kajtazi - 3 Galerija 1/4 >>
Ima crni pojas u karateu, napisao je više od 40 knjiga, kaže za sebe da je tipičan Rom, ali nema - priznaje - ni zlatni zub ni pečatnjak na ruci. Veljko Kajtazi u Razotkrivanju Dnevnika Nove TV.

Radi deset sati na dan. Za sebe kaže da je perfekcionist. Na prvom mjestu mu je romska zajednica pa tek onda zdravlje i obitelj.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović razotkrila je saborskog zastupnika Veljka Kajtazija. Kajtazi je rekao kako u Hrvatskoj živi 418.000 Roma prema popisu stanovništva iz 2021. godine, no smatra kako je taj broj znatno manji jer se dio njih ne želi deklarirati Romima.

"Valjda zato jer danas nije popularno biti Rom. Sada je jako popularno prezivati se Horvat", rekao je Kajtazi. Priznaje da ga je više djevojaka ostavilo kada im je rekao da je Rom. Na pitanje zašto Romi skupljaju staro željezo, Kajtazi kaže da je to jedini način preživljavanja.

"Dajte Romima priliku, oni su u svemu najbolji". Čak azilante prihvaćamo, ali Rome - ne. Ide se u druge zemlje posvojiti djecu, a ovu u romskim naseljima ne", napomenuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MEĐUNARODNI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE Kajtazi u Uštici kod Jasenovca: "Ovo je mjesto najveće stratište romskog naroda u Europi"

Ističe kako ih vrijeđa kada ih se naziva ciganima. Velika mu je želja pronaći rješenje za uređenje romskog naselja. Prije no što je ušao u politiku, Kajtazi je bio u jugoslavenskoj armiji, a 20 godina nije radio ništa. Bio je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Istaknuo je da su povećali učeničke i studentske stipendije za Rome.

Napisao je više od 40 knjiga, a ima i crni pojas u karateu. "Rođen sam u Kosovskoj Mitrovici, tada su bile samo dvije sportske aktivnosti - boks i karate. Izabrao sam karate. Imam trenersku, sudačku i licencu za davanje učeničkih i majstorskih pojasa. Sve što sam dosad postignuo je sigurno i zahvaljujući karateu", rekao je Kajtazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ispeci pa reci Veljko Kajtazi osudio Milanovićev istup: "Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu"

Kaže da se i u političkoj areni bori sportskim duhom. "Iako sam neki put možda došao u iskušenje da bih nešto primjenio", kazao je kroz smijeh, ali nije htio otkriti tko ga je do te mjere u Saboru naživcirao.

Priznao je da bi njemu, kao i cijeloj romskoj zajednici, puno značilo kada bi državni vrh čestitao Svjetski dan Roma.

Cijeli prilog o Veljku Kajtaziju pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene