Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upozorenje HAK-a

Ogromne kolone i zastoji na granicama, evo kakve su prognoze za nedjelju

Aktualno Galerija Dina Ćevid Dina Ćevid Foto: DNEVNIK.hr Antonijo Slišurić Antonijo Slišurić Foto: DNEVNIK.hr Promet na granici - 1 Promet na granici - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Promet na granici - 2 Galerija 1/4 >>
Goleme kolone i zastoji otežavali su stanje u prometu u subotu. Na graničnom prijelazu Bajakovo se na izlazak čekalo oko četiri sata, a kamioni čak i do 12 sati.

U subotu navečer goleme kolone i zastoji otežavali su cestovni promet u Zagrebu i ostatku zemlje.

S granice s Bosnom i Hercegovinom u Novoj Gradiški javila se reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid. Na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom i dalje je pojačan promet. Na graničnom prijelazu Bajakovo se na izlazak čekalo oko četiri sata, a kamioni čak i do 12 sati.

Pročitajte i ovo Vulkan na Islandu - 4 Stručnjaci upozoravaju Očekuje se nova erupcija vulkana na Islandu: "Trebamo biti spremni"

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlaz iz zemlje u subotu se čekalo i pet sati. Kakva je situacija u subotu navečer Dini Ćevid rekao je Antonijo Slišurić, šef smjene PGP Stara Gradiška. 

"Kolona je u duljini od tri kilometra, a čeka se tri sata na izlazu iz zemlje. U subotu ujutro između 9 i 10 sati kolona vozila bila je oko 6 km i čekanje na prelazak državne granice je bilo oko 5 sati", objasni je stanje u prometu gost Slišurić. 

Rekao je da policiju pritisak na granicu nije iznenadio te da su velike kolone uobičajene za blagdansko doba godine zbog čega su bili pripremljeni na situaciju.

Podijelio je i da je dovoljan broj policijskih službenika na regulaciji prometa te da nije bilo većih problema.

Na pitanje koliko je vozila tijekom subote prešlo granicu rekao je da je od ponoći prošlo oko četiri tisuće vozila, što je u odnosu na prošlu godinu i vremensko razdoblje isti broj vozila. 

"Međutim, imamo povećajne prometovanja putnika u odnosu na prošlu godinu od 20 posto, a na godišnjoj razni radi se o otprilike milijun prelazaka više", dodao je.

"Stanje na ulazu u Hrvatsku je također uobičajeno, dakle nema duljih čekanja. Očekujemo da neće biti problema ni pri povratku u Hrvatsku jer ćemo otvoriti pet voznih traka. Ne bi trebalo biti zastoja pri povratku", rekao je o tome što očekuje kada se putnici krenu vraćati u zemlju.

Pročitajte i ovo Pavao Vujnovac - 1 U razgovoru s Hrvojem Krešićem EKSKLUZIVNO Pavao Vujnovac za Dnevnik Nove TV: ''Izvršna vlast treba ljude kao što sam ja. Pogriješio sam kad sam posudio novac HDZ-u"

Pročitajte i ovo Ilustracija Što se to događa? Snažno nevrijeme prouzročilo probleme: Poginula jedna osoba, otkazani letovi, evakuacija stanovništva...

Što se tiče prognoza za nedjelju, šef smjene Slišurić rekao je da su one dobre jer je većina putnika prešla preko granice u subotu i petak.

Na pitanje o eventualnim nesrećama i nepoštivanju prometnih propisa rekao je da prometnih nezgoda na državnom prijelazu nije bilo. 

"Međutim, bilo je kršenja prometnih propisa iz domene propisa sigurnosti na cestama. Tijekom subote je sankcionirano 12 prekršitelja. Uglavnom se radilo o prekršaju obilaženja kolone za koji je kazna 390 eura i zabrana upravljanja vozačkom dozvolom, i ne samo na području Hrvatske, u trajanju od mjesec dana", zaključio je. 

Iz HAK-a također upozoravaju kako je moguća poledica na cestama pa se vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila jer su se zbog prometnih nesreća stvarale dodatne gužve.
Svi oni koji kreću na put moraju se naoružati strpljenjem, ali i hranom i vodom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene