Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavina dobrote

''Ratnica je pobijedila!'' - Skupljen je sav novac potreban da mala Lava dobije lijek u Americi

Aktualno Galerija Lava - 1 Lava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Humanitarne akcije za Lavu - 4 Humanitarne akcije za Lavu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Humanitarne akcije za Lavu - 3 Humanitarne akcije za Lavu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pomoć za malenu Lavu Pomoć za malenu Lavu Foto: Screenshot / Instagram Petar Cindrić +4 Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 4 Galerija 1/9 >>
Skupljeno je 2,4 milijuna eura za skupi lijek koji treba dvogodišnjoj djevojčici Lavi.

''Lavina se dogodila! Humanitarna akcija 'Za ratnicu Lavu' je službeno završila. Lava ima puni iznos od 2.400.000 eura za najskuplji lijek na svijetu'', objavila je Lavina majka Petra Petrišić.

"Prvo su došle suze, onda sam 10 puta računala i zbrajala i u ovom trenutku je postalo službeno", dodala je.

"Lava je danas rekla 'pobijedili smo', i Lava je rekla 'ja idem po svoj lijek!'", navodi Petrišić.

"Rekla bih ljudima 'hvala, hvala 2 milijuna i 400 tisuća puta' jer ne postoji nijedno naše hvala koje je dovoljno u ovom trenutku. Mi ne bi uspjeli sami nikada, hvala medijima, hvala sportašima, hvala najmanjem čovjeku koji se uključio u ovu akciju, hvala influencerima, hvala svima što su uistinu prepoznali našu priču i što su odlučili biti dio naše priče, dati svoj doprinos i uistinu napraviti to da mi za rekordno kratko vrijeme skupimo ovaj enormno visok iznos novaca", rekla je.

Uz opetovanu zahvalu svima koji su u 25 dana pomogli svojim sredstvima majka dvogodišnje djevojčice istaknula je: ''Bez vas ovo ne bi bilo moguće. Pobijedili smo državu, sustav, pravilnik, zle komentare, nedostižne ciljeve, SMA najskuplji lijek, pobijedili smo!''

Malena Lava boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Ako se ne liječi, bolest dovodi do potpune progresije kod koje bolesnici ostaju nepokretni i ovisni o respiratoru.

Lava već pije lijek Rizdiplam za svoju bolest, no njezini roditelji za nju žele i genetski lijek, Zolgensmu. Takva dvojna terapija u Hrvatskoj nije dostupna, ali jest u Americi, za što je potrebno više od dva milijuna eura.

Pročitajte i ovo Humanitarne akcije za Lavu - 4 Boluje od spinalne mišićne atrofije Humanitarna akcija za malenu Lavu, brojni sportaši dali svoje dresove i opremu: "Da joj omogućimo sretno djetinjstvo"

Pročitajte i ovo Humanitarne akcije za Lavu - 4 Boluje od spinalne mišićne atrofije Humanitarna akcija za malenu Lavu, brojni sportaši dali svoje dresove i opremu: "Da joj omogućimo sretno djetinjstvo"

Pozivu Lavine majke odazvali su se ljudi i prikupili potreban novac. Lava će biti dozirana 3. svibnja, a novac mora biti na njihovu računu u punom iznosu do 12. travnja, pojasnila je Lavina majka, koja je prije nekoliko mjeseci pred kamerama "Provjerenog" progovorila o borbi sa sustavom i naporima koje ulažu da bi djevojčica dobila potrebni lijek.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene