Već nekoliko dana slušamo upozorenja meteorologa kako nas čeka velika promjena vremena. Upravo seto i dogodilo u nedjeljnim poslijepodnevnim satima, a prizori iz Rijeke pokazuju koliki je kaos obilna kiša stvorila u tom gradu.

Galerija


Na istoku grada Rijeke do 19 sati palo je gotovo 200 mm kiše, što je uzrokovalo brojne probleme u prometu. Dijelovima grada tekle su blatne bujice, a voda je ponegdje bila duboka i 40 centimetara. Sa zahladnjenjem u večernjim satima, kiša je u gorju brzo prešla u snijeg. Jak snijeg padao je na Platku, a u višim dijelovima već dolazi do stvaranja pokrivača, piše Istramet.

Podvožnjak kod Brodogradilišta 3. maj našao se u poslijepodnevnim satima pod vodom, Krešimirova ulica koja spaja Mlaku i Žabicu našla se također pod vodom te je bila iznimno opasna za vožnju zbog brojnih izbijenih šahti, a slična situacija bila je i u Ulici J. P. Kamova gdje su stanari sami krenuli u akciju odštopavanja šahtova, piše Fiuman.hr.

Vatrogasci su popodne, kada je kiša najjače padala, imali 15-ak intervencija. Kako se doznaje iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, najviše je intervencija, ispumpavanja vode iz nekoliko poslovnih prostora i podruma, bilo na području Sušaka, a najviše poziva bilo je oko 18 sati. Po riječima vatrogasaca, nakon 20 sati stanje je bolje i smiruje se.

"Kad padne prva jača kiša Školjić i Mlaka su poplavljeni. Oko nas je sve poplavljeno. Ovo nije prvi put. Prva malo veća kiša i svaki put ista stvar. Ne čisti se dovoljno jer smo sad nagrabili dvije kante lišća. A znali su da će kiša", rekla nam je gospođa Smiljana Ristić, potuživši se na nebrigu gradskih vlasti.

22.10.2017.
Smiljana Ristić (Foto: Dnevnik.hr) - 2