Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U punom zamahu

Epidemiolozi zabrinuti zbog eksplozije novih slučajeva zaraze: "Tisuću više nego tjedan ranije"

Aktualno Galerija Gripa: Ilustracija - 1 Gripa: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gripa: Ilustracija - 2 Gripa: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gripa: Ilustracija - 3 Gripa: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gripa: Ilustracija - 4 Gripa: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bernard Kaić Galerija 1/5 >>
Bilježimo velik skok zaraženih gripom u odnosu na prošli tjedan, a uoči početka drugog polugodišta epidemiolog Bernard Kaić ističe da je zaraženih više od 1700.

Gripa u Hrvatskoj u punom je zamahu. Bilježimo velik skok u odnosu na tjedan prije, a povećane brojke očekuju se i početkom drugog polugodišta te povratka u školske klupe.

Pročitajte i ovo Cijepljenje protiv gripe - 4 Sezona pred vratima Počinje cijepljenje protiv gripe, pogledajte za koga je besplatno: "Molimo pacijente da se najave telefonom ili mailom" Ilustracija Počela sezona HZJZ objavio kad počinje cijepljenje protiv gripe: Nabavljeno 500 tisuća doza

Najveća stopa prijave gripe na 100.000 stanovnika bilježi se u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

"Mislim da možemo reći da je gripa u punom zamahu. Zadnji izvještaj po ovim tjednima, do Božića je bilo 1700 ili tako nešto, što je već za 1000 više nego u tjednu ranije. Iz tjedna u tjedan raste broj prijavljenih i očekuje se još sljedećih nekoliko tjedana da će rasti", kazao je Bernard Kaić iz HZJZ-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene