Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNJEŽNE KRALJICE

Već danima traži odbjegle krave po Medvednici: ''Volio bih ako netko ima dron s termovizijom ili ako se može dići helikopter samo da ih se locira''

Aktualno Galerija Dean Lešnjak Dean Lešnjak Foto: DNEVNIK.hr Dean Lešnjak Dean Lešnjak Foto: DNEVNIK.hr Snježne kravice - 1 Snježne kravice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snježne kravice - 2 Snježne kravice - 2 Foto: DNEVNIK.hr +5 Snježne kravice - 3 Galerija 1/10 >>
Ukupno 13 dana prošlo je od kada su se stočaru iz Gornje Bistre razbježale krave. Tražio je pomoć HGSS-a, Parka prirode Medvednica, lovaca, policije. Isprva su mu pomagali, ali kako vrijeme prolazi malo je tko zadivljen njegovom potragom i sad opet po Medvednici krave traži sam.

Snijeg im odaje putove. Šest krava još luta Medvednicom.

"Tu smo ih locirali mi, vjerojatno su se sad preselile na neko drugo mjesto. Spavale su ovdje i nije im problem ova hladnoća, čak im i paše", objasnio je reporterki Barbari Golji za Dnevnik Nove TV Dean Lešnjak, vlasnik junica iz Gornje Bistre.

Ali čak ni francuskoj pasmini Salers navikloj na nepristupačne uvjete, ne može odgovarati sljemenska strmina. A najmanje odgovarajuća bila bi kotrljajuća junica na sljemenskoj cesti.

"Volio bih da ako netko ima dron s termovizijom ili ako se može dići helikopter da ih se samo locira", zamolio je Lešnjak.

Valja podsjetiti na bika Jerryija koji na Kozjaku 2019. godine nikad nije nađen, pa bika Jozu iz Slatine, iz 2020. kojeg su nakon dva tjedna ipak našli. Lešnjak za svojim govedima hoda 13 dana i skupio ih je devet. Možda zbog pogrešnih premisa.

"Krava uvijek ide na sjever", kaže Lešnjak.

Kad nastane stampedo, izgubi se kompas...

Pročitajte i ovo Krave u Sinju - 5 RJEŠENJE ZA ŽIVOTINJE Napokon se nazire rješenje za krave koje tumaraju Sinjskim poljem: "Piju iz kanalizacije pa vlasnik prodaje mlijeko, sir..."

Pročitajte i ovo Krave u Sinju - 2 NAJAVLJENA KAZNENA PRIJAVA Horor kod Sinja: Država mu dala poticaje, a životinje umiru od gladi i bolesti - "Dobio sam samo 5-6 tisuća kuna"

"Išli smo za njima, međutim, više ih nismo mogli uloviti'', kazao je.

Je li ih nešto preplašilo? ''Jedna je imala neku krv, malo se ogrebala prilikom transporta i one su vjerojatno nanjušile tu krv, probile su ogradu i sve su otišle, i ove koje su bile na farmi i nove koje su stigle", objasnio je Lešnjak.

Krave bi što prije trebalo spustiti s Medvednice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene