Slučaj Obrovac još je uvijek jedna od najvažnijih tema hrvatskog zdravstva. Novinarka Nove TV danas je Krešimira Luetića, vršitelja dužnosti predsjednika Liječničke komore, pitala zašto Komora nije reagirala. Podsjetimo, Komora je u studenom prošle godine dobila anonimnu pritužbu na rad doktora Jusupa.

Galerija


Luetić je na pitanje Sanje Vištice odgovori rekavši da je Komora postupala sukladno standardnoj proceduri i u skladu s ovlastima koje ima odmah po primitiku pritužbe te da su Ministarstvo zdravstva i HZZO jedini koji su imali ovlasti postupiti po hitnoj proceduri.

Vezani članci Josipa Rodić (Foto: Dnevnik.hr) Pacijenti dr. Gorana Jusupa bez liječnika: "Rješenja nema, svi mladi i sposobni su otišli" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Kujundžić se napokon oglasio o slučaju doktora Jusupa: "Inspekcija nije utvrdila ozbiljne propuste"

"Komora postupa po primitiku pritužbe, sukladno standardnoj proceduri, pravilniku i aktima. HZZO i Ministarstvo jedini imaju ovlasti i oni trebaju skrbiti o pružanju zdravstvene zaštite građanima Obrovca", rekao je Luetić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr