Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije prebacuju odgovornost

Zašto liječnička komora nije reagirala na slučaj Obrovac? "HZZO i Ministarstvo jedini imaju ovlasti"

Doktor Jusup iz Obrovca (Foto: Dnevnik.hr)
Doktor Jusup iz Obrovca (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Doktor Jusup iz Obrovca (Foto: Dnevnik.hr) Doktor Jusup iz Obrovca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Krešimir Luetić, vršitelj dužnosti predsjednika Liječničke komore (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Slučaj Obrovac još je uvijek jedna od najvažnijih tema hrvatskog zdravstva. Novinarka Nove TV danas je Krešimira Luetića, vršitelja dužnosti predsjednika Liječničke komore, pitala zašto Komora nije reagirala. Podsjetimo, Komora je u studenom prošle godine dobila anonimnu pritužbu na rad doktora Jusupa.

Luetić je na pitanje Sanje Vištice odgovori rekavši da je Komora postupala sukladno standardnoj proceduri i u skladu s ovlastima koje ima odmah po primitiku pritužbe te da su Ministarstvo zdravstva i HZZO jedini koji su imali ovlasti postupiti po hitnoj proceduri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži se novi liječnik Kujundžić se napokon oglasio o slučaju doktora Jusupa: "Inspekcija nije utvrdila ozbiljne propuste" Doktor Goran Jusup (Foto: Provjereno) - 11 Slučaj koji je Hrvatsku digao na noge Kako je moguće da se nije regiralo nakon prve kontrole? Ravnatelj HZZO-a u Dnevniku Nove TV o slučaju doktora Jusupa

"Komora postupa po primitiku pritužbe, sukladno standardnoj proceduri, pravilniku i aktima. HZZO i Ministarstvo jedini imaju ovlasti i oni trebaju skrbiti o pružanju zdravstvene zaštite građanima Obrovca", rekao je Luetić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene