Pitka voda (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Pitka voda (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Splićani i ostali stanovnici šireg područja koji pitku vodu dobivaju iz rijeke Jadro od danas je više ne trebaju prokuhavati prije konzumacije.


Kako su izvijestili iz gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacije (ViK), prema najnovijim rezultatima analize vode, iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu do 3 godine života, starije i osobe oslabljenog imuniteta.

Vezani članci Novi Zagreb bez vode (Foto: Pixsell,Filip Kos) Novi Zagreb napokon dobio vodu: "Moguć je slabiji tlak u slavinama, cisterne su spremne izaći na teren" Cijev je pukla u Sarajevskoj ulici (Foto: Filip Kos/Pixsell) - 6 Novi Zagreb ostao bez vode, građani ljutiti: "Gdje su sve te cisterne? Ovo je strašno. Jutros sam se kupala u mineralnoj vodi''

"Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno analizira vodu za piće na području cijeloga vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, i mikrobioloških i fizikalno-kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće za malu djecu do 3 godine starosti, starije i imunoinsuficijentne osobe, odnosno osobe oslabljenog imuniteta", priopćeno je iz ViK- a.

Zamućenje vode je započelo 5. travnja, no mjera prokuhavanja na snazi je bila od subote, 6. travnja, dakle punih pet dana. (Hina)

Iz Hrvatskih željeznica objavili da im vlakovi – kasne: Radovi, prijevoz autobusima, zamjena uređaja....