Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pet dana

Važna obavijest za građane: Vodu u Splitu više ne treba prokuhavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splićani i ostali stanovnici šireg područja koji pitku vodu dobivaju iz rijeke Jadro od danas je više ne trebaju prokuhavati prije konzumacije.

Kako su izvijestili iz gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacije (ViK), prema najnovijim rezultatima analize vode, iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu do 3 godine života, starije i osobe oslabljenog imuniteta.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

"Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno analizira vodu za piće na području cijeloga vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, i mikrobioloških i fizikalno-kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće za malu djecu do 3 godine starosti, starije i imunoinsuficijentne osobe, odnosno osobe oslabljenog imuniteta", priopćeno je iz ViK- a.

Zamućenje vode je započelo 5. travnja, no mjera prokuhavanja na snazi je bila od subote, 6. travnja, dakle punih pet dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene