Malo vatrogasno društvo u Maloj Gorici nema modernu opremu, ali njegovi članovi imaju veliko srce. Sve su ispričali reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Golji.

Galerija Vatrogasci, Mala Gorica DVD Mala Gorica - 2 DVD Mala Gorica - 3 +2 DVD Mala Gorica - 4

Koliko vatrogasaca stane u terenac iz devedesetih? "Ovisi kako se posložimo." I u prtljažnik? "Bilo je i toga", odgovara jedan od vatrogasaca uz smijeh.

DVD-ovci iz Male Gorice nemaju ništa osim tog vozila i kanti. "Za sada nam je to jedino sredstvo kojim možemo gasiti vatru", rekao je Nikola Bureš iz DVD-a Mala Gorica.

Imaju oni i svojih osobnih sredstava. Odu do rijeke Kupe, povuku vodu i dovezu svojim traktorima i cisternama, besplatno.

Požar stana u centru Splita - 01 Gusti dim širio se centrom Splita: Lokaliziran požar u stanu na trećem katu, jedna osoba uspjela na vrijeme pobjeći

Natpis protiv cijepljenja u centru Zagreba U centru Zagreba osvanuo ogroman transparent s porukom protiv cijepljenja

Nakon potresa ljudima su dijelili hranu, donosili vodu, mijenjali crjepove, pomagali svaki dan. Na pitanje čime, kad su goloruki, građani kažu - "po lojtrici gor', pa po lojtrici dol'."

"Baš zato što smo svi složni i svi se držimo zajedno", rekao je Damir Kardaš iz DVD-a.

Kola koje su vukli konji

Pradjedovi su im ostavili kacige i zaprežna vatrogasna kola. "Ova kola su stara između 120 i 130 godina. To su vukli konji. Danas je tolika tehnika i mehanizacija, a eto čime vozimo vodu, traktorom i cisternom", rekao je Nikola Bureš iz DVD-a.

Odakle je uniforma? "To smo dobili od vatrogasne zajednice prošle godine", rekao je Mario Sukalić iz DVD-a.

Petrinjska vatrogasna zajednica ove godine, a vjerojatno ni sljedećih, ne može im puno pomoći. U intervenciju idu u vlastitim tenisicama. Potrebna im je sva oprema. "Ima tu i djece koju također mislimo učlaniti", rekao je Ivica Hajdinjak iz DVD-a. Ali bez opreme to će biti teško.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju