Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golema šteta

Nakon borbe s Dravom varaždinski župan proglasio prirodnu nepogodu

Izlila se Drava u Varaždinu
Izlila se Drava u Varaždinu Foto: DNEVNIK.hr
Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak proglasio je prirodnu nepogodu poplava za naselja Lovrečan Otok i Otok Virje na području općine Cestica, koje je od 4. do 8. kolovoza pogodila poplava.

Varaždinski župan Anđelko Stričak proglasio je prirodnu nepogodu za poplave koje su od 4. do 8. kolovoza pogodile naselja Lovrečan Otok i Otok Virje na području Općine Cestica.

Pročitajte i ovo Stabla u širem centru Zagreba - 3 mjesec dana kasnije FOTO Opasnost i dalje prijeti: Pogledajte kako izgleda Zagreb mjesec dana nakon strašnog nevremena

Poplava je uzrokovana velikim vodnim valom pristiglim iz Slovenije, a zbog izlijevanja rijeke Drave i visokih podzemnih voda nastale su velike štete na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu, stambenim, poljoprivrednim i poslovnim građevinama, opremi, javnoj infrastrukturi, okolišu i na cestama.

Prema primljenom zahtjevu, prva procjena ukupne štete je 560.000 eura.

Znatne su štete i na stambenim i na gospodarskim objektima te one, prema preliminarnim procjenama, iznose od 70 do 100 posto.

Pročitajte i ovo U bunaru pronađeno tijelo bebe teško ubojstvo Ovo je bunar u koji je bačena beba, oglasio se stočar koji ju je našao: ''Užasnut sam. Otad ne spavam''

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda prima prijave te u roku od 15 dana treba izraditi prva izvješća u Registar šteta, a konačna procijenjena šteta Županijskom povjerenstvu dostavlja se u roku od 50 dana. Županijsko povjerenstvo potom će u zakonskom roku prijavljene konačne procjene štete dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene