Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polako nam stiže ljeto

Uz dvije nestabilnije iznimke, stižu nam sunčaniji dani: Meteorolog otkriva kakvo će vrijeme biti ovaj tjedan

I u ponedjeljak je u Hrvatskoj bilo onih pravih proljetnih, lokalnih nestabilnosti, koje su se pojavile u obliku pljuskova i grmljavine. Više o vremenu idućih dana doznajte u prognozi meteorologa Nikole Vikića-Topića.

Vrijeme će u utorak ujutro posvuda biti sunčano, na obali i pretežno vedro. Većinom će puhati slab sjeveroistočni vjetar, a na moru burin. Već će od ranog jutra biti toplo, još malo toplije nego u ponedjeljak. Na kopnu će se temperature kretati od devet do 12, a na obali od 15 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano i vrlo toplo, uz malo više oblaka nego ujutro, pa će biti pljuskova i grmljavine, no samo lokalnih i kratkotrajnih. Nešto veća vjerojatnost za njih je u istočnijim predjelima središnje Hrvatske. Vjetar će biti slab sjeveroistočnjak, a temperatura će iznositi oko 25 stupnjeva.

U Slavoniji će vrijeme tijekom dana biti umjereno oblačno. Ondje je veća vjerojatnost za povremene pljuskove i grmljavinu, osobito rano poslijepodne. Puhat će slab sjeveroistočnjak, a temperatura će rasti do 26 Celzijevih stupnjeva.

U Istri i na Kvarneru vrijeme će biti sunčano i toplo, uz malo oblaka i slab vjetar, danju maestral, navečer bura. Najviša temperatura iznosit će 24-25 stupnjeva. U gorju će pak poslijepodne biti sve oblačnije, uz sve veću mogućnost za pljuskove i grmljavinu. Prema večeri vjerojatnost za njih će jenjavati. Temperatura će se u gorju popeti do 21 stupnja.

Sunčano će vrijeme biti i u Dalmaciji, uz malu, u unutrašnjosti umjerenu naoblaku. Zato u zaleđu kasno poslijepodne može i zagrmjeti uz kakav kratak pljusak. Puhat će slab do umjeren maestral i bit će vrlo toplo uz temperaturu do 24-25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga Imaš pravo, ostvari ga I kućni ljubimac smije s vama na putovanje. Doznajte koji mu sve papiri za to trebaju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROSLAVA DANA POBJEDE VIDEO Oglasio se ruski veleposlanik kojeg su zalili crvenom bojom: "Upropastili su nam sveti praznik"

Idućih dana na kopnu će biti sunčano te vrlo toplo, pa i vruće. Najtoplije će biti u četvrtak, kad ćemo se približiti, a ponegdje i dosegnuti 30 stupnjeva. U petak će vrijeme biti nešto nestabilnije pa su tad mogući pljuskovi i grmljavina, osobito na zapadu.

Na Jadranu će vrijeme tijekom narednih dana sunčano, pa i pretežno vedro. Puhat će slab do umjeren maestral. Temperatura će ujutro iznositi oko 16, poslijepodne oko 26 stupnjeva.

Dakle, ovaj će nam tjedan biti sunčan, pomalo ljetni, s temperaturom od 25 do 30 stupnjeva. Najnestabilniji dani, kad je i najveća mogućnost za pljuskove na kopnu, su utorak i u petak. Međutim, ti pljuskovi bit će samo lokalni i brzo prolazni pa će većinu dana prevladavati sunce.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene