Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Srbima je u Hrvatskoj sve manje loše', rekao je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac na današnjem obilježavanju Dana Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije u Čukovcu kod Ludbrega.


Na obilježavanju Nikolajeva, Uzelac je rekao da je bilo loše svima nakon rata, a pogotovo Srbima, te dodao da se ukupnim naporima i vremenom stvari mijenjaju, možda ne željenom dinamikom, ali da idu na bolje.

Vezani članci Slika nije dostupna Uzelac: Imam razumijevanja za probleme prognanih Srba Slika nije dostupna Uzelac: Dobri duh suradnje Hrvatske i Srbije još nije sišao među građane

'Imamo još puno posla i to je naša odgovornost pa će Vlada podržati upravo ovakve sredine kakva je ludbreška u Varaždinskoj županiji', najavio je potpredsjednik Vlade.

Naime, Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije brojčano je najmanje, ali jedno od najaktivnijih u Hrvatskoj u izgradnji mostova suradnje kako s većinskom, tako i s ostalim manjinskim zajednicama, rečeno je na svečanoj sjednici Vijeća.

Već šestu godinu na krsnoj slavi Vijeća, sa svetom liturgijom u crkvi svetog Nikole čudotvorca u Čukovcu, svečanom sjednicom Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i nastupom domaćih i kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina, okupili su se predstavnici albanske, bošnjačke, slovenske, češke, mađarske, ruske i ukrajinske manjine te veleposlanstava Republike Srbije i Republike Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju