Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u blizini Zagreba

HGSS-ovac koji je među prvima izašao na teren ispričao kako je izgledala akcija spašavanja nakon pada aviona

Aktualno Galerija Dalibor Vučić, HGSS Dalibor Vučić, HGSS Foto: DNEVNIK.hr Dalibor Vučić i Ivana Kopčić Dalibor Vučić i Ivana Kopčić Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Avionska nesreća kraj Zagreba Galerija 1/4 >>
Pripadnik HGSS-a koji je među prvima izašao na teren nakon pada aviona ispričao je kako je izgledala akcija spašavanja.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić je o padu aviona u blizini Zagreba razgovarala s Daliborom Vučićem, pripadnikom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) koji je među prvima izašao na teren.

"Oko 16:15 smo primili dojavu i pretragom terena smo oko 17:30 utvrdili mjesto pada. Uz pomoć svih hitnih službi smo transportirali ozlijeđene do pristupnog puta, gdje ih je preuzela Hitna pomoć", rekao je Vučiić.

"Nama je to relativno pristupačan teren jer je u ravnini. Grane i nekakvi jarci nisu predstavljali problem tako da je transport tekao brzo", pojasnio je.

Pročitajte i ovo U šumi kraj Kerestinca srušio se manji zrakoplov - 9 Hitne službe na terenu FOTOGALERIJA Pogledajte prve fotografije s mjesta nesreće nakon što se u blizini Zagreba srušio avion

U akciji je, osim drugih hitnih službi, sudjelovalo oko 30 do 35 pripadnika HGSS-a.

"Svi koji su najbliži su odmah došli. Kada dođemo na teren, što je prije moguće utvrdimo i saniramo ozljede pa se organizira transport", napomenuo je.

Pročitajte i ovo Posljedice odrona u Papui Novoj Gvineji - 3 Ostali zatrpani VIDEO/FOTO Spasilački timovi traže preživjele nakon užasnog odrona: Strahuje se da su poginule stotine ljudi

U avionu su, neslužbeno je doznala Kopčić, bili mlađi ljudi koji su pohađali školu skakanja s padobranom. S njima je bila i iskusnija padobranka stara 70 godina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene