Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trčalo se 67 km

BORBA ZA ŽIVOT Radovi na kući su stali, a ostala je borba - i to ona najžešća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka troje djece Renata Dragičević iz Tovarnika prošle je godine oboljela od karcinoma dojke. Troškove liječenja Renata i njezina obitelj teško financijski podnose. Upravo zbog toga, pokrenute su humanitarne akcije - među kojima i 'Utrka za Renatu' duža od 60 kilometara.

Od osječkog Trga sve do Tovarnika trčali su mnogi.

Pročitajte i ovo Dan narcisa - 1 Prevencija raka dojke Obilježen Dan narcisa, organizirani i pregledi: U posljednjih osam godina smrtnost je pala za 30 posto Slika nije dostupna HRABRA MAMA TREBA POMOĆ Četiri godine herojske borbe: "Ana Mari se cijelo vrijeme bori, za dan bez napada, dan bez boli, bez mučenja za udah. Svaki napad može biti koban"

'67 kilometara, a svi su ti kilometri za Renatu', kazao je organizator humanitarne akcije Antun Ivanković iz udruge Ante Starčević. 

Renata Dragičević, majka troje djece, već se godinu dana bori s karcinomom dojke.

'Došao sam na ideju da sve svoje prijatelje i poznanike zamolim da za svaki moj pretrčani kilometar uplate 1 kunu na njezin račun', kazao je sudionik utrke Dragan Maloševac.

Do odlaska na bolovanje Renata je bila i studentica i jedina zaposlena u svojoj peteročlanoj obitelji. Bolest je poremetila planove i donijela financijske probleme. Troškova ima puno, od vožnje u bolnicu do lijekova koja uzima. Sve je skupo. 

'Hvala svima na potpori koju su nam ukazali na bilo koji način', zahvalna je Renata.

Radovi na obiteljskoj kući su stali, ostala je borba i to ona najžešća - za život.

'Iskreno, teško to podnosi. Svi se nadamo da će to biti na kraju dobro', kazao je njezin muž Marinko.

A nakon 6 sati trčanja maratonci humanitarci stigli su na cilj. 'Svaki taj kilometar koji smo pretrčali posvećujemo gospođi Renati i obitelji i da se što prije oporavi'.

Zajednička želja svih sudionika je prikupiti dovoljno sredstava za uređenje njihova budućeg doma kako bi Renata rođendan, koji je 16. veljače, dočekala u svojoj kući. U tu svrhu osječki humanitarci, najavili su još akcija.

'Još jedanput ponavljam da će zaista vjetar u leđa kad bude najteže da se nedamo i borimo da idemo dalje i hvala svima', nije mogla sakriti emocije hrabra majka troje djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene