Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDNOSTI I NEDOSTACI

Cjelodnevna nastava odradila prvo polugodište, Dnevnik Nove TV provjerio je kako su škole snašle

Bliži se kraj prvog polugodišta, a to znači i kraj prvog poluvremena cijelodnevne škole. Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica zaputila se u učionice i provjerila koje su prednosti, koji nedostaci, ali i jesu li savladane porođajne muke u kojima su se škole našle.

Nakon gotovo cijelog polugodišta - da mogu birati što bi učenici odabrali? Cjelodnevnu školu ili bi se vratili na staro?

Pročitajte i ovo Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju Raspravljalo se, ali... Novi skandal u Ivanjoj Reci - djelatniku koji je u školi punio Mercedes opomena je poništena? Oglasila se ravnateljica

Mišljenja su podijeljena. Satnice matematike i hrvatskog su povećane i to je, kažu učenici, dobro došlo. A nekima je dobro došlo i što se osigurala potpora iz određenih predmeta. Zamišljeno je da se u školi napiše zadaća, no mnogi su to na početku shvatili i kao da ne moraju učiti kod kuće.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Ponovo se okupili "Srbijo stani, djeca ti nisu sigurna. Djecu vam nećemo oprostiti": Novi prosvjed roditelja učenika ubijenih u "Ribnikaru"

Pročitajte i ovo Djeca i ovisnosti - 3 EU TRAŽI ZABRANU U školama su hit, a velika su opasnost za zdravlje: "Izazivaju mučninu, vrtoglavicu, povraćanje"

U prvim tjednima kao jedan od problema spominjao se umor djece. Posebno je izražen kod sedmih i osmih razreda koji su opterećeniji i u školi su do 15 sati. I iako u sklopu škole imaju aktivnosti, mnogi su nastavili ići na amaterske sportove. U nekim školama proveli su i ankete među djecom, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako je u pripremi evaluacija cjelodnevne škole koja će se provesti u suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Više o cjelodnevnoj nastavi pogledajte u videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene