Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovo se okupili

"Srbijo stani, djeca ti nisu sigurna. Djecu vam nećemo oprostiti": Novi prosvjed roditelja učenika ubijenih u "Ribnikaru"

Osnovna škola Vladislav Ribnikar
Osnovna škola Vladislav Ribnikar Foto: Vlado Kos/Cropix
Roditelji učenika ubijenih početkom svibnja u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u subotu su prebojili natpis 'škola' na kolniku ispred ulaza u zgradu, nakon što su u više dosadašnjih prosvjeda uzaludno tražili da to poprište nazapamćenog zločina postane memorijalni centar.

Roditelji ubijenih učenika u pucnjavi u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ponovo prosvjeduju. U subotu su na cesti ispred zgrade prebojili natpis "škola".

Nezadovoljni reagiranjem države nakon što je 13-godišnji učenik 3. svibnja ubio školskog zaštitara i devetero učenika, preko prebojanog natpisa prolili su crvenu boju kao simbol prolivene krvi.

Pročitajte i ovo Mađarski premijer Viktor Orban objava ministarstva Viktor Orban zbog ruskog plina prijeti i blokadom ulaska Bugarske u Schengen

Prozore škole oblijepili su s porukama "Djecu vam nećemo oprostiti", "Srbijo stani, djeca ti nisu sigurna", "Vratite sigurnost u škole".

 

 

Roditelji ubijenih učenika, kojima su se pridružile desetine građana i roditelji drugih učenika te škole, zatražili su veću sigurnost za učenike i pravdu za ubijene u "Ribnikaru" i selima Malo Orašje i Dubona u kojima je, samo dan kasnije, 21-godišnjak ubio osam, a ranio 14 ljudi. 

Te dvije tragedije pokrenule su val građanskih prosvjeda "Srbija protiv nasilja", a vlast je optužila sudionike tih prosvjeda, na koje je pozvala proeuropska oporba, da "lešinare tragedijom".

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Komentirao i Habijana Grbin opleo po HDZ-u: "Zbog silnih afera u Hrvatskoj se ne može baviti ozbiljnom politikom"

Prethodni prosvjed roditelji ubijene djece održali su koncem studenog ispred škole, započevši ga simbolično u 8:40, u vrijeme kad je počela pucnjava 3. svibnja.

Potom su sa skupinom građana i javnih osoba koje podržavaju njihov zahtjev u prosvjednom mimohodu došli pred zgradu srpske vlade i nalijepili ceduljice s natpisom "3. svibnja i dalje traje".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene