Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije kriminalne skupine

Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Dvije nepovezane kriminalne grupe uhićene su tijekom dana. Uskok ih tereti za utaju poreza, a proračunu Hrvatske nanesena je šteta manja od milijuna eura.

 Nova akcija Uskoka i policije, u kojoj je ukupno uhićeno 9 osoba. Tijekom dana dovedeni su na ispitivanje u Uskok.

Tereti ih se za zločinačko udruženje, a ispitivanje i dalje traje. Do ovog trenutka ispitano je najmanje troje osumnjičenika. Riječ je o utaji poreza.

Uskok ih tereti da su uvozili luksuzne i skupocjene automobile putem trgovačkih društava i potom ih prodavali na području Hrvatske u proteklih godinu dana.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Ukupna šteta koja je nanesena proračunu iznosi nešto manje od milijun eura. Među kupcima tih automobila bili su i poduzetnici, sportaši i odvjetnici koji će se naći među svjedocima u ovom slučaju. 

"Riječ je o navodnoj utaji nekakvih 325.000 eura i još vam mogu reći da je moj klijent porekao počinjenje tog kaznenog djela, a svoju obranu ćemo eventualno iznijeti kasnije kad na bude omogućen uvid u spis", tvrdi odvjetnik jednog od osumnjičenih, Fran Olujić.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić - 1 Slučaj Matanić U Zakladu Solidarna stigla prva prijava, Jelena Veljača: "Nazivao se borcem za ženska prava, a ispod toga..."

Tihomir Mišić također je jedan od odvjetnika jedne osobe koja je dovedena na ispitivanje u Uskok. Njegovog klijenta tereti se za pomaganje pri utaji poreza.

"Mog klijenta se konkretno tereti za kazneno djelo pomaganja pri počinjenju kaznenog djela utaje carine ili poreza u sastavu zločinačkog udruženja. Uskok okrivljenike tereti za protupravnu imovinsku korist u iznosu od nekih otprilike 500.000 eura", kazao je odvjetnik.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska

Dvije kriminalne skupine koje su privedene nisu međusobno povezane i slučajnost je kako su oni svi privedeni danas. Po dovršetku ispitivanja bit će podnesen prijedlog sudcu istrage stoga će se sutra tijekom podneva znati za koga će biti zatražen istražni zatvor.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene