Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozili ih i po Europi

Podignuta optužnica protiv 13 osoba: Krijumčarenjem migranata zaradili gotovo 100.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv 13 optuženika koje se tereti za krijumčarenje migranata od BiH do granice sa Slovenijom, ali i u druge zemlje Europske unije.

USKOK je podignuo optužnicu protiv 13 osoba zbog krijumčarenja migranata. Sumnja se da su iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske prevozili strane državljane do granice sa Slovenijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Dnevnik.hr) Dvoje strani državljani Uskok podigao optužnicu protiv sedmorice krijumčara migranata: Ilegalno prebacili najmanje 138 stranaca u Hrvatsku

Prevoženje su naplaćivali 1000 eura po osobi ako ih se prevozilo od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske i zatim kroz Hrvatsku dalje u Sloveniju, a za prijevoz stranaca od države njihova prebivališta do drugih zemalja Europske unije uzimali su 20.000 eura.

Dio optuženih bio je zadužen za prijevoz stranaca, i to svojim, ali i unajmljenim vozilima, a četvero okrivljenih upozoravalo je vozače na kretanje policije na njihovim rutama. Jedan od optuženih u jednom prebacivanju stranaca sudjelovao je i kao vodič koji ih je pješice ilegalno preveo u Sloveniju.

Od prosinca 2018. do kolovoza 2019. godine prevezli su 95 osoba i zaradili najmanje 93.600 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene