Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je danas pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu zbog zloporabe ovlasti i položaja protiv bivšeg veleposlanika Republike Hrvatske u Libiji, Jovana Vejnovića.


USKOK optužnicom tereti J.V. da je od siječnja 2006. od prosinca 2008, kao veleposlanik RH u Libiji omogućio djelatnicima veleposlanstva i zaposlenicima dvaju trgovačkih društava koji rade u Libiji nabavu alkoholnih pića koje nisu mogli legalno kupiti, stoji u izvješću Državnog odvjetništva.  Naime, na temelju Zakona u zabrani alkohola, u Libiji je zabranjen promet alkoholnim pićima za sve pravne i fizičke osobe.

Kupio 5088,32 litara alkoholnih pića

Vezani članci Slika nije dostupna Vejnović za Novu TV: Ja sam nevin čovjek Slika nije dostupna Veleposlanik švercao alkohol u Libiju

Vejnovića se tereti da je koriteći diplomatske privilegije u sedam navrata od tvrtke iz Kopenhagena naručio 5088,32 litara alkoholnih pića za iznos od 46.550,62 dolara. U optužnici se navodi kako je manji dio navedene količine kupljen za potrebe reprezentacije Veleposlanstva,  dok je preostali dio alkoholnih pića bio namijenjen osobama koje nisu imale diplomatski status.

>> Hrvatski veleposlanik švercao alkohol u Libiju