Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka MUP-a

OSUMNJIČEN ZA KRAĐU IZ POLICIJSKOG SEFA Dolački danas izlazi iz Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok tvrdi da je Željko Dolački 'otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana.

Uskok je od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražio da ukine istražni zatvor krajem travnja pritvorenom, a prethodno smijenjenom načelniku zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željku Dolačkom osumnjičenom da je ukrao zlato i novac iz policijskog sefa. Dolački popodne izlazi iz Remetinca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Remetinec - 2 Zbog lažiranja putnih naloga Remetinec od danas ima novog stanara! U zatvoru se mora pojaviti do kraja dana

Dolački u petak popodne izlazi iz Remetinca.

Ukidanje istražnog zatvora Uskok je zatražio jer je ispitao tridesetak svjedoka zbog kojih je Željko Dolački i završio u Remetincu pa više nema opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na njihove istražne iskaze, doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Obrana se od početka protivila istražnom zatvoru ističući da je Dolački odmah suspenditran iz zagrebačke policije odakle je bilo najviše svjedoka.

Uskok tvrdi da je Dolački, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. "koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana".

Radi prikrivanje nedjela Dolački je 3. travnja 2016. navodno "inscenirao provalnu krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni".

Tako si je, po tvrdnjama tužiteljstva, pribavio "nepripadnu imovinsku korist od 639.300 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata".

Pred Uskokovim istražiteljima i sutkinjom istrage Dolački je, po riječima svog odvjetnika, u potpunosti porekao sve optužbe.

Odvjetnik Veljko Miljević u više je navrata isticao da Dolački nije provalio u sef u svom uredu te da Uskok nema ni jedan dokaz kojim bi ga teretio. Uskok, s druge strane, kao ključne dokaze protiv Dolačkog navodi da je jedini imao ključ sefa, ali i da je nedugo prije zločina kupio pilu za metal, što je navodno snimljeno i nadzornim kamerama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene