Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nastoji se inkriminirati rad Uprave"

Nakon smrti dva pacijenta u čekaonici KB Sveti Duh, stigle brojne anonimne prijave protiv vodstva bolnice: Oglasilo se Upravno vijeće

KB Sveti Duh - 2
KB Sveti Duh - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Upravno vijeće Kliničke bolnice Sveti duh izrazilo je u srijedu svoju bezrezervnu podršku Upravi bolnice nakon brojnih anonimnih prijava, ustvrdivši kako je u najvećem dijelu riječ o lažnim konstrukcijama i insinuacijama.

U proteklih nekoliko mjeseci, s tajne e-mail adrese, na adrese više medijskih kuća, liječničkih udruga i državnih institucija poslan je niz anonimnih prijava kojima se nastoji inkriminirati rad Uprave Kliničke bolnice Sveti Duh, stoji u priopćenju koje ispred Upravnog Vijeća KBSD potpisuje njegov predsjednik Darko Kaštelan.

U najvećem je dijelu prijava riječ o lažnim konstrukcijama i insinuacijama, dok tek za manji dio rezultati inspekcijskog nadzora trebaju pokazati je li bilo određenih nepravilnosti u postupanju, ističe se nadalje u priopćenju, napominjući kako će "ukoliko se iste eventualno i utvrde, u najkraćem roku biti ispravljene".

Tvrde kako je Uprava KB Sveti Duh u proteklom periodu poduzela brojne aktivnosti koje su rezultirale boljom dostupnošću zdravstvene zaštite građanima (smanjenje listi čekanja) i učinkovitijim financijskim poslovanjem bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodatni termini u KBC Sestre milosrdnice Pokvario se jedini MR uređaj u Klinici za tumore: "Neke pacijente ćemo morati prolongirati"

Želeći zaštititi dignitet bolnice i spriječiti narušavanje povjerenja građana, Upravno vijeće ovim putem želi naglasiti "da Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh uživa potporu Upravnog vijeća koja neće biti upitna sve dok će, kao i do sada, aktivnosti i planovi Uprave bolnice biti rukovođeni željom za unaprjeđenjem zdravstvene zaštite građana".

Na udaru nakon smrti dva pacijenta

Klinička bolnica Sveti Duh našla se na posebnom udaru nakon smrti dva pacijenta na njenom hitnom prijemu koncem veljače. Pacijenti su preminuli na ležećim transportnim kolicima u čekaonici, gdje su smješteni zbog popunjenosti svih kreveta u opservaciji hitnog prijema.

Prvi je pacijent preminuo u noći s 20. na 21. veljače, a njegovo je beživotno tijelo otkrila obitelj. Drugoga su nekoliko dana kasnije mrtvog u čekaonici našli djelatnici saniteta koji su došli kako bi ga nakon obavljene rutinske zamjene urinarnog katetera vratili u dom umirovljenika.

Pročitajte i ovo Provjereno: Spalionica otpada na Rebru - 4 Projekt vrijedan 3,5 milijuna eura Građani prosvjeduju već mjesecima, iz Zelene akcije poručuju - spalionica u dvorištu bolnice nije u skladu s GUP-om

Iz bolnice su istaknuli kako tu nije bila riječ o nemaru, već o nedostatku prostora koji bi za pacijente bio privremeni smještaj do odluke o otpustu ili do odlaska iz bolnice.

Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je krajnje neprimjerenim da smrt pacijenta utvrdi rodbina te zatražio očitovanje KB-a Sveti Duh.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene