Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko želi ulagati?

Uprava Uljanika predstavila ministru Horvatu pristigle ponude za strateško partnerstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Uljanika d.d. u ponedjeljak je izvijestila putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponude zainteresiranih potencijalnih investitora, no nije navela njihov broj, kao ni imena ponuđača.

Uprava je u priopćenju podsjetila da su u razdoblju od 27. prosinca 2018. do 24. siječnja 2019. zainteresirani potencijalni investitori - strateški partneri provodili postupak dubinske analize poslovanja. Također su naveli i kako je u petak, 25. siječnja 2019. u 20 sati istekao rok za predaju ponuda potencijalnih investitora.

Pročitajte i ovo Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Sljedeći dani presudni Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju o brodogradilištima Uljanik i 3. maj iz Kine Slika nije dostupna Odluka za desetak dana Ministar Darko Horvat otkrio kojem su modelu ulaska u brodogradnju Kinezi najskloniji

"U naznačenom roku i na propisan način (e-mailom i u uredu Uprave Uljanika d.d.) zaprimljene su ponude zainteresiranih potencijalnih investitora. Uprava Uljanika nastavlja proces odabira strateškog partnera, zajedno s Nadzornim odborom Uljanika razmatra ponude te vrši konzultacije s potencijalnim investitorima, socijalnim partnerima i nadležnim institucijama uključenima u proces restrukturiranja", naveli su u priopćenju.

Ministar Horvat: "Neke od ponuda vrlo su ozbiljne"

Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak nije željelo otkriti detalje o pristiglim ponudama. Ministar gospodarstva Darko Horvat i predsjednik Uprave Uljanik grupe Emil Bulić nisu željeli otkriti broj, kao ni imena ponuđača, javlja N1.

"O samim ponudama razgovarat ćemo konkretnije nakon razgovora s ponuđačima. Ponude su zaprimljene, valoriziramo ih. Sam broj ponuda nije relevantan, to je osjetljiv podatak i želimo ga zadržati", rekao je Bulić nakon sastanka s ministrom Horvatom.

Dodao je i kako se nada da će napraviti zaključke o ponudama ovaj tjedan, a kriterij za ocjenjivanje ponuda je, kaže, "održiva brodogradnja i opstanak obaju brodogradilišta".

"Imali smo otvoren data room, nijedan proces nije vođen ovako transparentno. Neke od ponuda vrlo su ozbiljne. Molim malo strpljenja, u utorak ćemo šire komunicirati sa zainteresiranim partnerima. Osigurat ćemo stabilnost, dati da Uprava proanalizira što je stiglo i obavijestiti Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru ponuda. Konačna će odluka onda biti na samoj Upravi", rekao je ministar.

Nagađa se da su osim Brodosplita i Fincantierija, za Uljanik zainteresirani australska Scenic grupa te Pomorski institut iz Splita.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene