Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kasne letovi

"Milijuni putnika mogli bi biti pogođeni": Totalni kaos zbog kvara na računalnim sustavima za kontrolu zračnog prometa

Što u slučaju otkazang leta - 3
Što u slučaju otkazang leta - 3 Foto: Getty Images
"Jutros je došlo do kvara na računalnim sustavima za kontrolu zračnog prometa u Velikoj Britaniji", objavio je Loganair na platformi X. I drugi zračni prijevoznici imaju tehničkih poteškoća, javljaju britanski mediji. Zabilježena su brojna kašnjenja letova diljem zemlje.

Kontrolori zračnog prometa u cijeloj zemlji imaju tehničkih poteškoća. "Jutros je došlo do kvara na računalnim sustavima za kontrolu zračnog prometa u Velikoj Britaniji", objavio je Loganair na platformi X. 

Sky News javlja o putnicima zrakoplovnih kompanija izvan Ujedinjenog Kraljevstva kojima je rečeno da je mreža kontrole zračnog prometa u prekidu i da će njihov let biti odgođen.

"Trenutačno imamo tehnički problem i primijenili smo ograničenja protoka prometa kako bismo održali sigurnost. Inženjeri rade na pronalaženju i otklanjanju kvara", priopćila je Nacionalna Udruga za kontrolu zračnog prometa (NATS). 

Loganair je na platformi X objavio: "Jutros je došlo do kvara na računalnim sustavima za kontrolu zračnog prometa u Velikoj Britaniji. Iako se nadamo da ćemo moći obavljati većinu letova unutar Škotske na temelju lokalne koordinacije i uz minimalne smetnje, letovi sjever - jug i međunarodni letovi možda će kasniti. Ako danas letite s nama, provjerite web-stranicu za najnovije informacije prije nego što krenete u zračnu luku."

British Airways priopćio je da blisko surađuje s NATS-om kako bi razumio utjecaj tehničkog problema koji utječe na zračni prostor Ujedinjenog Kraljevstva. U međuvremenu su i zračne luke Dublin i Cork rekle da ima neki letovi kasne.

Zračna luka Dublin priopćila je: "Problemi s kontrolom zračnog prometa u Ujedinjenom Kraljevstvu danas dovode do kašnjenja nekih letova." Zračna luka Cork izdala je slično upozorenje.

Britanski premijer Rishi Sunak pozvan je da održi hitan sastanak COBRA-e, Kabineta za hitne sigurnosne slučajeve kako bi se razgovaralo o prekidu sustava kontrole zračnog prometa u Velikoj Britaniji. Liberalni demokrati zatražili su od Rishi Sunaka da se "hitno uhvati u koštac" s neuspjehom.

"Milijuni turista mogli bi se sljedećih dana suočiti s velikim poremećajima i ne možemo riskirati da ova vlada opet ne bude u akciji", rekla je Wera Hobhouse, glasnogovornica liberalnih demokrata za promet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tragedija u velikoj britaniji Muškarac i žena poginuli nakon što su ostali zarobljeni u automobilu tijekom poplave: "Voda je šikljala poput vodopada"

Zračna luka Gatwick priopćila je da njihovi zrakoplovi još uvijek slijeću i polijeću.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene