Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT BJESNI

U tijeku su žestoki zračni napadi na Kijev: "Ovo je bez presedana"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rano u četvrtak na cijelom području Ukrajine proglašena je uzbuna za zračni napad, a vojska je upozorila na moguće ruske raketne napade u širokom luku, koji se protežu od Kijeva do središnjih regija i juga.

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u četvrtak u zoru u Kijevu i drugim regijama Ukrajine, gdje je stanovništvo zamoljeno da ostane u skloništima.

"Serija zračnih napada na Kijev bez presedana po svojoj snazi, intenzitetu i raznolikosti se nastavlja. Ovo je deveti uzastopni zračni napad na glavni grad od početka svibnja", objavila je civilna i vojna uprava glavnog grada.

"Padovi krhotina zabilježeni su u okrugu Darnickij, a podaci o žrtvama i šteti se provjeravaju", napisao je na Telegramu Serhij Popko, šef civilne i vojne uprave Kijeva, te precizirao da protuzračna obrana "radi svoj posao".

Gradonačelnik glavnog grada Vitalij Kličko poručio je stanovnicima da ostanu u skloništima. "Napad na glavni grad se nastavlja. Ne napuštajte skloništa za vrijeme zračne uzbune", poručio je na Telegramu.

Vojska je također izvijestila o napadima "krstarećim raketama" u regiji Vinica u središtu zemlje, a lokalni mediji izvijestili su o eksplozijama u Hmeljnickiju, otprilike sto kilometara zapadnije.

Pročitajte i ovo Viktor Orban ČELNICI NA SUMMITU Orban stopirao isplatu novca Ukrajini, London želi međunarodnu koaliciju za slanje aviona

Također je bilo izvještaja o eksplozijama u drugim većim gradovima, ali je neizvjesno jesu li one bile od udara projektila ili protuzračne aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene