Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripazite

Upaljen žuti meteoalarm za tri regije! Velikom dijelu zemlje prijeti grmljavinsko nevrijeme

Ilustracija
Ilustracija Foto: Cropix
Početak srpnja obilježilo je promjenjivo vrijeme, a u tom smjeru idemo i dalje. Štoviše, upaljen je meteoalarm za čak tri regije kojima prijeti grmljavinsko nevrijeme.

Sa zapada nam se danas približava jedna fronta, zbog čega će atmosfera biti nestabilna. Posebno će se to osjetiti u kontinentalnom dijelu zemlje, a za tri regije - zagrebačku, osječku i karlovačku, izdan je i žuti meteoalarm.

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se dominantno toplo i sunčano vrijeme, međutim mogući su iznenadni pljuskovi i grmljavine. Moguće je i kraće nevrijeme, osobito kasno poslijepodne i navečer, pa je na snazi žuti meteoalarm. Veća vjerojatnost za to je u Zagorju, Međimurju i Podravini. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Meteoalarm na snazi za dvije regije, meteorolog Nikola Vikić-Topić otkriva kad će se vrijeme stabilizirati

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također bi trebalo biti sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povremeno i lokalno bit će pljuskova i grmljavine, a moguće je i nevrijeme, osobito kasno poslijepodne i navečer. Zbog toga je i ovdje upaljen meteoalarm. Puhat će slab do umjeren vjetar, no bit će vrlo toplo i sparno, uz temperaturu oko 28.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upaljen meteoalarm Pripremite se za jake pljuskove i grmljavinu: Izdano upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku

Na moru će popodne puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 27 i 31 Celzijev stupanj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene