Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP poručio

Unatoč povećanju PDV-a cijena struje za kućanstva ostaje ista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda (HEP) priopćila je danas da unatoč povećanju PDV-a s 22 na 23 posto cijena struje za kućanstva ostaje ista jer je HEP za kućanstva predložio smanjenje cijene električne energije na koju se obračunava uvećani PDV.

To je smanjenje provedeno odlukom Vlade od 27. kolovoza, kojom je smanjena visina tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za proizvodnju električne energije (jednog od elemenata za formiranje ukupne cijene struje), s početkom primjene od 1. rujna. Tako će od 1. rujna cijene tarifnih stavki za obračun električne energije bez PDV-a iznositi: za Plavi (jednotarifni) model 0,7042 kuna po kilovatsatu (umjesto dosadašnjih 0,71 kn/kWh), a za Bijeli (dvotarifni) model u višoj tarifi 0,7439 kn/kWh (umjesto dosadašnjih 0,75 kn/kWh), te u nižoj tarifi 0,3769 kn/kWh (do sada 0,38 kn/kWh).

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo Ilustracija afera HEP DORH zatražio podatke o trgovanju viškovima plina u Hrvatskoj

Novi iznosi od danas

HEP će, u skladu s propisima, nove iznose primijeniti na procijenjeno stanje potrošnje kupaca na dan 1. rujna. Kupci koji žele mogu i sami do 10. rujna očitati stanje brojila i podatke radi obračuna dostaviti HEP-u na jedinstveni besplatni telefon za potrošače 0800-0555 ili na potrošački telefon svog distribucijskog područja (elektre), odnosno putem internetske stranice www.hep.hr (Dostava očitanja), navodi se u priopćenju HEP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene