Obavijesti Video Pretražite Navigacija
padala i tuča

Umjesto jeseni stigla zima: U Istri naglo zahladilo, snijeg u Gorskom kotaru

Velika promjena vremena zahvatila je u noći s petka na subotu Istru koja je uz hladnu frontu donijela naglo zahladnjenje i mjestimice jači razvoj oblaka s tučom, izvijestili su u subotu iz istarskog meteo portala Istramet i dodali da je u višim dijelovima Gorskog kotara pao i snijeg

U okolici Umaga i Pazina oko ponoći bilo je obilnije tuče, a od ponoći najviše kiše palo je oko Učke (Falalelići 39 mm), na Labinštini (Jurazini 30 mm), Pazinu (23 mm) te u Bujama (21 mm).

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

S jačim zahladnjenjem kiša je u gorju postupno prešla u snijeg koji trenutno pada u višim dijelovima Gorskog kotara, a osjećaju pravog jesenskog vremena doprinosi i vjetar. Snijeg pada na Velebitu i na Platku, a Zavižan se već zabijelio.

Istra se probudila na pravim jesensko-zimskim temperaturama pa je tako u Pazinu i Labinu izmjereno osam stupnjeva, Poreč je bio na devet, dok je u Puli i Umagu izmjereno 12 stupnjeva uz jaku buru.

U nastavku dana očekuje se promjenjivo vrijeme uz buru.

Prema podacima istarske policije, jaka bura i kiša nisu uzrokovale većih problema u prometu tijekom noći, a zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Budući da su za vikend najavljene nepovoljne vremenske prilike, kiša i grmljavinski pljuskovi, kolnici u Istri bit će mokri i skliski, a u takvim uvjetima povećava se i rizik nastanka prometne nesreće. Policija je stoga pozvala vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Naime, upravo je nepropisna ili neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća pa će tako istarska policija u nedjelju od 15 do 20 sati, na području cijele Policijske uprave istarske provoditi pojačani nadzor kontrole brzine kretanja vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene