Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su navikli u ovo vrijeme već čistiti snijeg, Ličani sada ipak oblače laganiju odjeću.


Prvoga dana prosinca živa se u termometru u Gospiću u 8 ujutro popela na 15 stupnjeva Celzijevih - iznad nule. Ličani su zabrinuti za svinjokolju. 'Ne možemo ni svoju svinjokolju obaviti kako treba al mi se nadamo da će večeras zahladiti', rekao nam je Grga iz Gospića.

Vezani članci Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam" Nevrijeme u Rusiji stvara probleme Snježni kaos u Moskvi: Pala gotovo rekordna količina snijega, ulice čisti oko 70 tisuća radnika, poginulo dvoje ljudi

Prvih dana prosinca u Gospiću gotovo svake godine čiste snijeg, a ove godine razmišljaju o laganijoj odjeći.

2014. dosad najtoplija godina od početka mjerenja!

Što odjenuti - pitanje je koje je danas mučilo i mnoge Riječane s obzirom na kišu i okretanje vjetra s juga na buru i pad temperature.

Studeni koji je po ocjenama stručnjaka državnog hidrometeorološkog zavoda za 3 stupnja bio topliji od prosjeka iza nas je. Ako je suditi po prvome danu prosinca, i početak zime mogao bi biti topliji.

Zanimljivo je i kako je studeni bio natprosječno, ponegdje čak ekstremno topao u odnosu na prosjek u proteklih 30 godina. Ostatak prosinca ipak će biti hladniji, ali također topliji od prosjeka. Evo što kaže naš Milan Sijerković.

'Čini se da će i prosinac kao i praktično svi dosad mjeseci u ovoj godini biti topliji od prosjeka. Usto bit će i prilično kišovit. Čini se da ne smijemo se nadati i očekivati nekom snježnom i hladnom vremenu, barem ne u ovom prvom zimskom mjesecu.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook