Iako se radi o simboličnom iznosu, oni koji će dobiti božićnice kažu da će pomoći.


Umirovljenici od danas dobivaju Božićnice. Za njih više od milijun i sto tisuća pripremljeno je oko 175 milijuna kuna. Iznos neće biti jednak za sve umirovljenike, oni s manjim mirovinama dobit će veću uplatu. Božićnice se kreću od 100 do 325 kuna i bit će isplaćene do Badnjaka. Oni koji će ih dobiti kažu - simboličan iznos, ali ipak će pomoći.

Vezani članci Problemi liječnika s neisplatom prekovremenih - 2 Pokrenuto mnoštvo tužbi, krenule i ovrhe: "Ti će se dugovi morati naplatiti iz limita bolnica. Sigurno je da će bolnički računi u blokadu" Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe - 6 Plenković poručio da isplata mirovina nije upitna: "Prioritet je njihovo povećanje za 10 posto do kraja mandata"

'Imam takvu mirovinu da mi baš nešto posebno ne predstavlja, ali drago mi je da ću dobiti', kaže Ljubo iz Zagreba.

'100 kuna, a u redu je, simbolično, ali dobro je', rekla nam je Zagrepčanka Jozefina.'Svi umirovljenici koji budu smatrali da su oštećeni ili da zaslužuju veći iznos nego što su primili mogu do 29. veljače uputiti predstavku u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje', rekao je ministar Mirando Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook