Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uključite se u Caritasovu božićnu akciju 'Za 1.000 radosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Caritas i ove godine organizira božićno prikupljanje pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj "Za 1.000 radosti", a u akciju će biti uključeni vrtići, osnovne i srednje škole, tvrtke i građani.

Prikupljena sredstva i proizvodi proslijedit će se biskupijskim Caritasima, koji će ih dalje poslati župama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo Slika nije dostupna Ručak i paketi za beskućnike Prvi se put obilježava Svjetski dan siromaha, ustanovio ga papa Franjo

Školarci i djeca iz vrtića u akciju će se moći uključiti kupovanjem prigodne naljepnice koju je tiskao Hrvatski Caritas. Polovicu sredstava škole će moći zadržati za sebe kako bi ih donirali siromašnim obiteljima unutar svojih školskih zajednica, dok će drugi dio novca uputiti Caritasu.

Voditelj akcije Boris Peterlin pozvao je tvrtke da se uključe
donacijama ili uplatama na žiro račun 2340009-1510126452 (poziv na broj 06) ili kupnjom prigodnih Caritasovih čestitki.

Građani se, uz mogućnost doniranja novca preko žiro računa i kupnje prigodnih čestitki, u akciju mogu uključiti pozivima na donacijski telefon 060 600 400.

Zahvaljujući Hrvatskim šumama bit će organizirana humanitarna prodaja 800 božićnih drvaca u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Zadru.

U prošlogodišnjoj je akciji prikupljeno 4,6 milijuna kuna, a pomoć je upućena u 5.398 obitelji. U protekle tri godine prikupljeno je ukupno 11 milijuna kuna za 11.255 obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene