Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg na kontinentu nije iznenađenje, ali iz Vukovarsko-srijemske županije stiže nejasna odluka.


Zbog loših vremenskih uvjeta nastave u osnovnim školama do daljnjega nema. Iako su ceste prohodne, a škole mogu održavati nastavu, župan je proglasio stanje neposredne prijetnje od elementarne nepogode. U susjednim županijama, snijegu unatoč, život se odvija normalno.

Vezani članci Djeca idu u školu, ilustracija Odlučeno kada će početi iduća školska godina, učenici će imati četiri odmora Jelena Pavičić Vukičević Svi zagrebački osnovnoškolci vraćaju se u škole? Pavičić Vukičević objasnila zašto su to predložili Nacionalnom stožeru

Iznenadne praznike Ana Bardić iz Vukovara zna kako iskoristiti. 'Ja crtam, igram se s prijateljima, igram se na snijegu', rekla je Ana. Igra se i četiri tisuće osnovnoškolaca u županiji, i to zahvaljujući županu. 'Da bi rasteretili sustav u ovim teškim vremenskim prilikama i otežano prometovanje i djece i pješaka', rekao je župan Božo Galić. Županova odluka Aninu je majku iznenadila.

>> Zbog snijega se otkazuje nastava i u vukovarsko-srijemskoj županiji

'Iskreno rečeno, snijeg je padao i prije dok smo mi bili djeca pa smo išli u školu', rekla je Ljilja Bardić. U škole se može ići unatoč snijegu. 'Nastava se može održavati u ovim uvjetima, međutim mi imamo putnika ovih učitelja iz Osijeka i Vinkovaca i imamo učenika putnika iz područnih škola', rekao je Joza Mihaljev, ravnatelj Osnovne škole Antun Bauer.

Nadoknada nastave na proljeće?

Oni bi do školskih klupa mogli doći bez problema. 'Sve ceste su prohodne i u stanju prohodnosti sve ove dane i danas', rekao je Senko Bošnjak iz Županijske uprave za ceste. Tim više je županova odluka nejasna. 'Potez nije alarmantan, nego je procjena bila takva da je bolje', rekao je Galić. Procijenili su u županiji i da treba proglasiti neposrednu prijetnju od elementarne nepogode.'To je sve praćenje, obavještavanje i javnosti i nas međusobno svih službi kako bi mogli reagirati', rekao je Galić.

Trebat će reagirati i na četiri izgubljena školska dana. 'Nastava će se nadoknaditi vjerojatno u proljeće, a mogućnost postoji i na proljetne praznike', rekao je ravnatelj Mihaljev. Umjesto u igri, proljetne praznike Ana će provesti u školskoj klupi.