Papin posebni izaslanik, poljski nadbiskup Henrik Hosser, u razgovoru za poljsku katoličku informativnu agenciju, dao je naslutiti kako bi do kraja godine ukazanja u Međugorju napokon mogla biti priznata. Priznat će se vjerojatno prvih sedam ukazanja što je predložila komisija kardinala Ruinija.


Vatikan još razmišlja, no vjernici ne dvoje da su se ukazanja u Međugorju dogodila. Sudeći prema riječima Pape Franje od prije svega tri mjeseca to se još nije dogodilo.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: AFP) Iznenadne ostavke glasnogovornika Vatikana i njegove zamjenice Papa Franjo (Foto: AFP) Božićna poruka pape Franje: "Naše razlike nisu štetne ni opasne - one su izvor bogatstva"

''Preferiram Gospu Majku, našu majku, a ne Gospu šeficu telegrafskog ureda koja svakog dana upućuje poruku, to nije Isusova Majka. I ta navodna ukazanja nemaju vrijednost'', rekao je papa Franjo u svibnju 2017.

Sve one koji već više od tri desetljeća u Međugorju pronalaze vjeru i utjehu, ova posljednja najava, da bi se prvih sedam ukazanja ipak mogla priznati veseli, no kažu, zapravo se ništa neće promijeniti. U Gospine moći uvjerila se i gospođa Ruža.

''Imala sam osobito oca bolesna, bolnica ga je otpustila u Livnu, i rekli su da nema od njega ništa. Ali on je poslije šest godina živio, ja sam njemu donijela trave odavde'', rekla je Ruža.

Da će boravak nadbiskupa Hossera u Međugorju ubrzati priznanje nadaju se mnogi. A to će Međugorju, vjeruju, donijeti samo dobro.

''Sigurno hoće, sigurno će osjetljivost biti veća'', kaže Igor. ''Nikad nije kasno, Gospa ima zadnju riječ'', kaže Tihomir. Uz molitvu će kažu dočekati odluku - kakva god ona bila.

Što još kažu vjernici o ovoj novosti pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr