Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMS poruke

Josipa Rimac našla bubu u autu, ali svejedno nije obrisala prepiske s mobitela: "Slažemo pakleni plan. Isplovljavamo nas tri"

Josipa Rimac izašla iz Remetinca
Josipa Rimac izašla iz Remetinca DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Josipa Rimac izašla iz Remetinca Galerija 1/1 >>
Josipa Rimac, lani je, dok je još obnašala dužnost državne tajnice u Ministarstvu uprave, predala je svoj mobitel istražiteljima očito nesvjesna da bi im on, zbog poruka koje se na njemu nalaze, mogao poslužiti kao ključni dokaz njezine krivnje.

Josipa Rimac je nekoliko dana prije uhićenja u svome automobilu pronašla prislušni uređaj. Nakon tog pronalaska, prema neslužbenim informacijama, najprije se obratila SOA-i, objavio je Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Josipa i Josip Pleslić Ljut zbog objave poruka Suprug Josipe Pleslić poslao pismo novinarima: "S nekima ćemo se suočiti u sudnici, a sud Božji bit će pravedniji" Josipa Čulina na sudu - 1 brojne afere Josipa Rimac stiže na sud: Nakon nedavnog razvoda promijenila i prezime

Zatim je "bubu" odnijela i u zagrebačku kriminalističku policiju, prijavljujući zapravo da ju netko protuzakonito nadzire.

Rimac očito nije pomišljala da ju nadzire policije jer nije obrisala inkriminirajuće dokaze. Tako je policija pronašla i oduzela dokazni materijal koji je poslužio istražiteljima za proširenje istrage protiv nje, ali i drugih ljudi koji su bili uključeni.

Poruke otkrivaju kako se lobiralo, ali i planiralo jedrenje

U transkriptima SMS poruka Josipe Rimac koje je također objavio Jutarnji list, može se pročitati kako je lobirala za kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

"Od jutra radim na HBOR-u, kontaktirala sam i Marića i Žalac", napisala je Milenku Bašiću.

"Daj ih pritisni danas da daju povećanje", odgovorio joj je Bašić te joj je, kada mu je rekla da ide u HBOR, napisao: "Moraš slomit Marića", piše Jutarnji.

Bašić je s Rimac razgovarao i o drugim ministrima pa spominje i Horvata koji se također navodno protivi kreditiranju. 

"Njega moramo svakako", pisao je Bašić Rimac.

U transkriptima dopisivanja može se pročitati kako su Rimac i Gabrijela Žalac dogovarale jedrenje.

"Bila sam s Ruškom i slažemo pakleni plan", napisala je Josipa Rimac.

"Idemo nas tri, možemo povesti Katu i Megi i isplovljavamo, ali nitko ne smije znati. Jednostavno moramo pobjeći, nas dvije smo sve smislile i brod i sve i nitko neće znati di smo. Bit će nam super."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene