Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDNA OD NAJUKUSNIJIH U GRADU

"Po mom ukusu": Kava na rivi uz more jeftinija nakon uvođenja eura

Kava
Kava Foto: Neva Zganec/Pixsell
I dok se građani žale na brojne trgovce koji su podigli cijene proizvoda prelaskom na euro, na društvenim mrežama šire se i priče o pozitivnim primjerima ugostitelja koji su cijene snizili.

Kafić u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu odlučio je do 15. siječnja sve kave naplaćivati jedan euro.

"Kako bismo olakšali vama i nama prelazak na euro od 1. 1. do 15. 1. 2023. kava i kava s mlijekom 1 euro", napisali su u objavi na Facebooku, a neki su komentirali kako je to realna cijena kave.

Društvenim mrežama proširila se i pohvala gospođe koja je kavu popila uz more, na rivi u Makarskoj, i platila je manje nego prije uvođenja eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZAOKRUŽIVANJE CIJENA Trgovci odgovorili Vladi: "Šokirani smo prijetnjama ministra"

"Prije eura dvije su kave koštale 24 kn, a sad 22,60 kn. Kafić nasred rive, prvi red do mora. Po mom ukusu, jedna od najukusnijih kava u gradu", napisala je zadovoljna gošća na Facebooku.

Građani se uglavnom žale na podizanje cijena, a više o tome možete čitati >>OVDJE

Ministar Davor Filipović u utorak nakon sastanka s predstavnicima trgovačkih lanaca i udruženja izjavio je kako dizanje cijena zbog prelaska na euro neće proći i da će Vlada učiniti sve da zaštiti standard hrvatskih građana.

Iz HUP Udruge trgovine u utorak su pak poručili kako su neugodno iznenađeni prijetnjama ministra. Više o tome čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene