Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpora srpskim strankama

Bivši Šešeljev radikal dolazi u Vukovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara usprotivila se, u priopćenju za javnost, dolasku dopredsjednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u Vukovar.

U Koordinaciji navode kako će izaslanstvo Srpske napredne stranke, predvođeno dopredsjednikom Aleksandrom Vučićem, 'a prije toga istaknutu članu Šešeljevih radikala, sutra doći u Vukovar i održati tribinu te na idućim izborima u Hrvatskoj dati potporu koaliciji srpskih stranaka'.

'Podsjećamo da je Srpska napredna stranka još vjerna ideji o granici Virovitica - Karlovac - Karlobag te smatramo da je njihov dolazak miješanje u unutarnje stvari Republike Hrvatske. Najnoviji dolasci iz Srbije veoma nas podsjećaju na slične dolaske Šešelja i Paroškog, 'na događanje naroda', a nakon toga je došla i srpska agresija na Hrvatsku 1991.', navode u Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara.

Također ističu kako očekuju od koalicije srpskih stranaka da se javno očituje i zauvijek ogradi 'od ideje velike Srbije na granicama Virovitica - Karlovac - Karlobag, koju zagovaraju članovi spomenute stranke', navodi se u priopćenju. Koordinacija poziva i sve relevantne stranke u Hrvatskoj da se očituju o najavljenu dolasku, ali i da se, ako je to u skladu sa zakonima, Vučiću zabrani javno djelovanje u Hrvatskoj.

Predsjednik vukovarske 'Naše stranke' Jovan Ajduković, koja sa Srpskom narodnom strankom i Demokratskom partijom Srba tvori koaliciju srpskih stranaka, koje zajednički izlaze na izbore u XII. izbornoj jedinici s kandidatom Jovanom Ajdukovićem, potvrdio je novinarima kako bi Aleksandar Vučić sutra trebao biti gost na predizbornom skupu koalicije, koji će se održati u gradskoj četvrti Borovu naselju. (Hina)

Pročitajte i ovo Vlada Srbije, ilustracija Ozbiljno upozorenje Zbog novih srbijanskih čelnika oglasio se alarm za uzbunu: "To je proruska vlada, postoji rizik od sukoba na Balkanu" Milorad Dodik Čudna matematika Dodik zgrozio izjavom: "5 milijardi ljudi neće biti za rezoluciju o genocidu u Srebrenici"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene