Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'HEP bi trebao pokazati solidarnost'

Udruga 'U ime obitelji': Apeliramo na HEP da poplavljenima 'oprosti' račune za struju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga 'U ime obitelji' apelirala je na nadležne u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) da građanima u poplavljenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji 'oproste' račune za struju koji će biti izuzetno visoki zbog toga što su tijekom poplave koristili agregate za ispumpavanje vode i aparate za isušivanje vlage.

'Obišli smo poplavljena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje smo vidjeli veliku materijalnu štetu u kućama i gospodarskim objektima, a postradali su izrazili bojazan od mogućih velikih računa za struju', rekla je Natalija Kanački iz udruge 'U ime obitelji'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sučeljavanje o referendumu Bosanac: Ako referendum ne prođe, vratite novac! Markić: Krenite od sebe! Slika nije dostupna Kritizirali vladajuće 'U ime obitelji': 'Referendumska odluka građana je obvezujuća!

Napomenula je kako je njihova bojazan opravdana budući da su dan i noć koristili pumpe i grijalice.

'HEP bi trebao pokazati solidarnost s građanima postradalima u poplavi', rekla je i dodala da bi takvu odluku u HEP-u trebali donijeti tim više što će imati znatnu dobit.

Voditelj Caritasa za mjesto Sela kod Siska, gdje je poplavljena 21 kuća, Ivan Grubar rekao je kako su tamošnjim stanovnicima dali 29 aparata za isušivanje vlage.

'Svakoga smo upozorili da aparati 'gutaju struju', no ljudi nisu imali izbora', rekao je Grubar. Napomenuo je da su poplavljenim obiteljima dali za obnovu građevni materijal, nove keramičke pločice, laminate i boju za zidove, no, ostaje, kaže, problem s visokim računima za struju pa apeliramo na HEP da to riješi.

'U ime obitelji' žele u Europarlament: Markić posjetila Glavaša u zatvoru

Na pitanje novinara jesu li dobili odgovor MUP-a od kojeg su tražili da policija zabrani skup Queer Zagreba zakazan za 17. travnja u jednom zagrebačkom klubu pod nazivom 'Željka M party - uđi mi u ustaV', odgovorili su da nisu dobili nikakav odgovor od nadležnih.

'Smatramo da je takav događaj pokušaj iskazivanja mržnje, netolerancije i diskriminacije prema osobama koje su se založile za referendum o braku odnosno Željki Markić, a posredno i svih onih koji su glasali za obitelj', rekla je Natalija Kanački.

Ocijenila je to neprihvatljivim za razvoj demokracije u Hrvatskoj jer se 'ponovno napada referendum kao temeljno građansko pravo i sloboda izražavanja'.

'Policija nije reagirala ni u drugim slučajevima iskazivanja mržnje i netolerancije na štandovima kad smo skupljali potpise. Nadamo se da će se hrvatska policija postaviti jednako prema svim članovima društva i zaštititi naša osobna i društvena prava', kazala je Kanački. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene