Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozadina tragedije

Ubojstvo u Stobreču: Do sukoba je došlo kad je ubijeni mladić stao u obranu konobarice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo u Stobreču, navodno se dogodilo zbog svađe oko djevojke.

U Stobreču je u petak u ranim jutarnjim satima došlo do sukoba u kojem je ubijen 23-godišnji Ivan Mate Blažević iz Splita. Lokalni mediji pišu da se traga za jednom osobom osumnjičenom za ubojstvo, ali iz policije su samo šturo rekli da poduzimaju sve mjere u kriminalističkoj istrazi u ovom slučaju te nisu otkrili više detalja.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

U kafiću na ulazu u Stobreč nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba jednim ubodom nožem u srce usmrtio ga je, sumnja se, godinu dana stariji mladić, piše Slobodna Dalmacija.

Osim uboda u srce, utvrđeno je da je žrtva imala još jednu reznu ranu na slabinama. Koliko je poznato, piše list, policija još nije pronašla oružje kojim je ubijen.

Što se točno dogodilo, odnosno koji je bio motiv ubojstva, trebalo bi se znati nakon što se saslušaju svi svjedoci, prouče svi tragovi i nakon što se pronađe i uhiti osumnjičeni mladić. No, priča se da je sukob izbio navodno zbog jedne od dviju konobarica koje su tad bile u lokalu, piše Slobodna Dalmacija.

Blažević i još jedan momak sjedili su za stolom, a N. G.J. bio je za šankom s još nekoliko svojih prijatelja. U jednom je trenutku navodno dobacio nešto djevojci, a Blažević je stao u njezinu obranu. Njih su se dvojica potom sukobili i izišli vani na štekat te je prilikom naguravanja razbijeno i staklo koje dijeli unutrašnjost kafića od terase.

U tučnjavu se umiješalo još nekoliko osoba, pokušavajući zaustaviti sukob. Kako je utvrđeno, Blažević kod sebe nije imao nikakvo oružje, a još nije poznato je li osumnjičeni N. G. J. nosio oružje sa sobom ili je nož uzeo sa šanka nakon što je sukob počeo.

Prema neslužbenim informacijama, sumnja se da su Ivan i N. G. J. već imali neke nesređene račune od ranije. Mladić osumnjičen za ubojstvo nije do sada bio evidentiran u policiji kao počinitelj kaznenih djela.

''Dana 11. kolovoza 2017. u 4:13 sati zaprimljena je dojava djelatnika Hitne medicinske pomoći da je prilikom sukoba u Ulici sv. Lovre u Stobreču jedna osoba zadobila ubodnu ranu u prsište. Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da se radi o 23-godišnjaku, koji je naknadno preminuo u bolnici. O navedenom je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, te se provode očevidne radnje i utvrđuju okolnosti događaja, a za počiniteljem se traga. Napominjemo kako prije navedenog događaja nije zaprimljena niti jedna dojava o narušavanju javnog reda i mira na navedenoj lokaciji, na kojoj je došlo do opisanog sukoba i ranjavanja osobe. Nemamo saznanja da je itko od ostalih sudionika navedenog događaja zatražio liječničku pomoć'', priopćili su iz splitske policije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene