Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žaljenje, ali ne i kajanje

Ubojstvo Ivane splet nesretnih okolnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenik za ubojstvo Ivane Hodak sinoć je dao iskaz istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda. Navodno je izrazio žaljenje zbog suludog zločina, ali se nije pokajao.

Osumnjičenik je potvrdio kako nije imao namjeru ubiti nikoga od obitelji Hodak te da je sve bilo samo splet nesretnih okolnosti. Obrana je pripala mladom odvjetniku Antoniju Zujiću. 'Pri zagrebačkom županijskom sudu postoji lista odvjetnika, branitelja po službenoj dužnosti i po abecednom redu se određuje osoba koja će braniti okrivljenika. Ta osoba može kazati ne, može se dogoditi da odbije obranu po službenoj dužnosti, ali to samo i isključivo iz razloga ako je preopterećena svojim drugim obvezama', rekao je Mladen Sučević, tajnik Hrvatske odvjetničke komore.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Slika nije dostupna Ljerka Mintas-Hodak nakon 100 dana Ljerka Mintas-Hodak: 'Strpljiva sam'

61-godišnji osumnjičenik trenutačno se nalazi u Remetincu, gdje će biti zadržan 48 sati. U tom roku županijsko državno odvjetništvo mora podnijeti istražni zahtjev. Neuračunljivi skitnica tako bi se pred istražnim sucem ponovno trebao izjasniti već u ponedjeljak.

Ivana Hodak kćer Ljerke Mintas Hodak, bivše saborske zastupnice i odvjetnika Zvonimira Hodaka ubijena je u ulazu zgrade u kojoj je živjela s obitelji, 6. listopada 2008. godine.

Ivana je danas trebala slaviti rođendan, no umjesto toga njezina majka sa sestričnom i najboljom prijateljicom obilaze njezin grob na Mirogoju. 

Nakon što je jučer policija objavila da je uhitila osumnjičenika za ubojstvo mlade 26-godišnje pripravnice njezina obitelj i prijatelji izjavili su kako im zbog toga, na žalost, nije ništa lakše jer Ivanu to ne može vratiti. 

'Bila sam jako šokirana u trenutku kada mi je Vladimir Faber priopćio vijest, da ga nisam uspjela pitati ni za okolnosti niti motive. I dalje sam šokirana i čini mi se krajnje besmisleno da netko ubije nevinu djevojku zbog svoje osobne tragične priče. Moram priznati da je to strašno', rekla je Ljerka Mintas Hodak te dodala 'Ništa mi ne može biti lakše jer moje Ivanice nema i ništa je ne može vratiti. Jedino je nestala jedna mora neizvjesnosti', izjavila je Ljerka.

>> 'Nije mi lakše jer moje Ivanice i dalje nema i ništa je ne može vratiti'

>> Hodak: Nikad ne bih pomislio da je ubojica čovjek s kojim sam igrao šah i tenis

'Sve sam mogao pomisliti, ali nikako da je ubojica čovjek koji je sa mnom igrao šah i tenis', rekao je Zvonimir Hodak.

I odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, s kojim je Ivana Hodak bila u vezi posljednjih dana svog života, izjavio je za Dnevnik.hr da ga je vijest o uhićenju ubojice potresla. 

'To je vijest koju smo čekali i za koju smo znali da će nas uznemiriti. Moja prva reakcija nakon ubojstva je bila da je to van pameti i potpuno amaterski, a izgleda da sam bio u pravu', rekao je jučer Pavasović.

>> Slučaj Hodak: Od ubojstva do danas

>> FOTO: Ovo je osumnjičenik za Ivanino ubojstvo

Ubojstvo Ivane Hodak šokiralo je hrvatsku javnost, a nakon njega usljedile su i smjene u ministarstvu unutarnjih poslova, pravosuđa i na čelu policije. Jučer je javnost saznala da je za njezino ubojstvo osumnjičen beskućnik koji je smatrao da je Ivanin otac kriv za njegovu nesretnu životnu priču.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene