Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričao se Hrvoju Petraču

Hodak: Nikad ne bih pomislio da je ubojica čovjek s kojim sam igrao šah i tenis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac Zvonimir Hodak rekao je za Dnevnik.hr da prvo nije povjerovao da poznaje danas uhićenog ubojicu njegove kćeri ali se naknadnom provjerom sam uvjerio ga je ipak upoznao na teniskim terenima sportskog parka Mladost 1993. godine.

'Ja sam tog Mladena Šlogara kojeg zovu Žile viđao na tenisu 1993. Igrali smo šah i tenis. Kada sam  ponovno došao na tenis tamo 1994. ili 1995. na Mladost pitao sam što je sa Žiletom i samo su mi rekli da on više ne radi tamo.Ja nisam bio u upravi Mladosti i nisam imao baš nikakve veze s njegovim otkazom. Nisam ni zastupao tvrtku koja mu je dala otkaz. Na žalost, on je iz nekog razloga fiksirao da sam ja imao veze s time i godinama poslije mi uništio život. Na teniskim terenima je upoznao i Ivanu jer je ona kao mlada na Mladosti  trenirala tenis. Znao je kako izgleda pa ju je pratio danima prije ubojstva', rekao nam je Zvonimir Hodak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva reakcija Ljerke Mintas Hodak 'Neka mu Bog pomogne da shvati kakvo je zlo napravio' Slika nije dostupna Ispitano pet vještaka Suđenje Šlogaru: Pet vještaka, pet verzija

>> 'Nije mi lakše jer moje Ivanice i dalje nema i ništa je ne može vratiti'

'Sve sam mogao pomisliti, ali nikako da je ubojica čovjek koji je sa mnom igrao šah i tenis. Ovim putem se ispričavam obitelji hrvoja Petrača, iako mislim da bi se neki trebali ispričati i Vladimiru Zagorcu', rekao je Zvonimir Hodak.

>> Uhićen ubojica Ivane Hodak!

>> Slučaj Hodak: Od ubojstva do danas

Hodak kaže kako su i istinite informacije da je Šlogar posljednjih godina živio kao beskućnik te da se hranio u pučkim kuhinjama. Rekao nam je i da je ubojica Šlogar do 1990. radio u JNA te da od tada i ima pištolj kojim je ubijena Ivana.

'Očito je da mu se pomračio um. Čak je vrlo vjerojatno da će se on izvući zbog neuračunljivosti', rekao nam je Hodak.

Podsjetimo, policija je noćas oko 3 sata privela muškarca osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak koji se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi. Navodno se radi o 60-godišnjem muškarcu kojemu pripada i pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak.

'Ubojica je uhićen, motivi su nam jasni i možemo reći da je kazneno djelo riješeno', potvrdio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. O ostalim pojedinostima nije želio govoriti do izvanredne konferencije za novinare koja će se održati točno četiri mjeseca od zločina.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene