Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Župljanka: Mi smo nagovorili našeg svećenika da kupi skupocjeni terenac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija nastavlja istragu ubojstva svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu, a nakon 30 sati završio je očevid. Ubojica nije pronađen, ali na mjestu ubojstva pronađeni su brojni materijalni dokazi koji bi trebali pomoći rasvjetljavanju zločina.

Policija je na razgovor privela nekoliko osoba. 

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Slika nije dostupna Produljen pritvor Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

Prvoosumnjičeni za ubojstvo prošao je na poligrafskom ispitivanju.

Svećenik je ubijen jednim metkom u glavu, iz oružja kalibra 7,65 mm. 

Istraga je potvrdila kako nema tragova provali, a ključevi su bili s unutarnje strane pa je najvjerojatnije da je župnik poznavao svog ubojicu.

Župljani u Generalskom Stolu i dalje su u nevjerici i okupljaju se pred crkvom. 

Ljuti su na natpise u pojedinim medijima prema kojima je njihov župnik dugovao novac. kažu kako je Rafaj puno učinio za njihovo mjesto te da je bio dobar i skroman čovjek.

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak kazala je nakon očevida da će točno vrijeme i uzrok smrti biti obdukcijski utvrđeno na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu kamo je prevezeno tijelo pokojnika.

Zapisnik o očevidu sutra ću predati Županijskom državnom odvjetništvu te na temelju njega očekujem i istražni zahtjev. 

U dosadašnjem predistražnom postupku utvrđeni su biološki tragovi, otisci i dokazi o vatrenom djelovanju, te smo izdvojili nekoliko predmeta koji bi nam mogli poslužiti u istrazi i utvrđivanju počinitelja, kazala je sutkinja.

Svećenik Josip Rafaj (1967.) ubijen je vatrenim oružjem u Župnom uredu župe sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu, a tijelo je pronađeno u nedjelju, na blagdan Cvjetnice.

Nakon dojave o pronalasku tijela, po nalogu Istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu očevid su obavili djelatnici zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' i Odjela kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave u nazočnosti istražne sutkinje Jerinić-Mušnjak i zamjenika ŽDO-a Antuna Stankovića Moćnika.

Načelnik toga odjela Vlatko Cegur kazao je nakon očevida da su do sada radi rasvjetljavanja kaznenog djela ubojstva poduzeli opsežne izvide šireg mjesta događaja i obavili obavijesne razgovore s većim brojem građana te da se kriminalistička obradba nastavlja.

Inače, iako je nedavno kupio luksuzni terenac vrijedan nekoliko desetaka tisuća eura te iako se nagađa o još nekim tajanstvenim poslovima ubijenog svećenika, mještani odlučno staju u njegovu obranu.

- Mi smo ga nagovorili da kupi novi automobil jer nismo željeli da se vozi u nesigurnom vozilu, rekla je jedna mještanka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene