Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Repovi prošlosti

FOTO Ubojica iz Siska priveden na ispitivanje. Iscurili detalji iz njegove prošlosti: Bio ključni svjedok za ratni zločin

Aktualno Galerija Privođenje Neđada Fetića - 6 Privođenje Neđada Fetića - 6 Foto: Goran Mehkek/Cropix Danko Kovač, odvjetnik Danko Kovač, odvjetnik Foto: Goran Mehkek/Cropix Privođenje Neđada Fetića - 1 Privođenje Neđada Fetića - 1 Foto: Goran Mehkek/Cropix Privođenje Neđada Fetića - 2 Privođenje Neđada Fetića - 2 Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 Privođenje Neđada Fetića - 3 Galerija 1/5 >>
Ubojica iz Siska, 58-godišnjak koji je iz vatrenog oružja jednu osobu ubio, dok je četiri teško, a četiri lakše ranio, bio je svojevremeno ključni svjedok Tužiteljstva u slučaju ubojstva srpskog civila Rade Španovića 6. rujna 1991.

Neđad Fetić, koji je u subotu u Sisku ubio jednu osobu, a četiri još teško ranio, priveden je u ponedjeljak na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku. 

U oružanom napadu muškarca, 58-godišnjeg hrvatskog državljanina i hrvatskog branitelja, čiji su motivi još nepoznati, smrtno je stradala 45-godišnja žena, a ukupno je teže ili lakše ozlijeđeno osam osoba, te je zapalio i tri kuće i automobile.

No, ubojica iz Siska već se ranije našao u sudnici, doduše, kao svjedok, i to ključni svjedok Tužiteljstva, a prema nekim izvorima i prijavitelj slučaja ratnog zločina protiv srpskoga civila iz 1991. godine, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Izrael napao Dženin Nova eskalacija Izrael napao palestinski logor, ima poginulih: "Nećemo čekati..."

Radilo se o ubojstvu Rade Španovića, kojega su hrvatski vojnici, među kojima je bio i ubojica iz Siska, 6. rujna 1991. odvezli iz njegove kuće u Capragu, a zatim s 25 metaka izrešetali pored groblja u Komarevu.

Za taj zločin osuđeni su Haso Mahmutagić i Mirko Šašo, suborci čovjeka koji je subotnjim ubojitim pohodom zgrozio sumještane i ostatak Hrvatske.

Pročitajte i ovo Jurnjava u Karlovcu oglasila se policija VIDEO Sekunde do katastrofe: Divljao cestom i zabio se u kontejnere, umalo završilo kobno za pješakinju

On je na suđenju ispričao da je upravo on uočio da Španović, kojeg je poznavao od djetinjstva, špijunira njihove položaje te na to upozorio svoje suborce, a koji su potom s njime krenuli po Španovića. No, iako su ga trebali predati u zapovjedništvo, Mahmutagić i Šašo zaustavili su automobil kod groblja i izveli Španovića, a ubrzo su se iz njihova smjera začuli rafali.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene