Panorama Zagreba
Panorama Zagreba Foto: Igor Kralj

Trenutne koncentracije prizemnog ozona u zagrebačkom zraku odgovaraju dozvoljenim vrijednostima čime u petak prestaju važiti posebne mjere zaštite zdravlja ljudi i okoliša koje se primjenjuju kod prekoračenja pragova.


Izvijestili su to iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i dodali da više nema prekoračenja praga obavješćivanja za prizemni ozon (O3) koje je bilo utvrđeno u četvrtak, 8. srpnja, na mjernoj postaji Ksaverska cesta, od 10 do 13 sati.

Zaprašivanje komaraca na osječkim ulicama Osijek krenuo u ofenzivu tešku milijun kuna: Trodnevni udar na komarce sa zemlje i iz zraka, izdano upozorenje građanima

Odlagalište otpada u Samoboru - 2 Najezda glodavaca zbog samoborske ekobombe: ''Pred ulaznim vratima me dočekao uginuli štakor. Sva se tresem'', "Mi tu ne možemo otvoriti prozore"

S obzirom na to da je velika mogućnost pojave takvih prekoračenja tijekom ljeta, osobito pri visokim temperaturama, sparini i slaboj izmjeni zračnih masa, iz Gradskog ureda za zaštitu okoliša zamolili su građane da, neovisno o prestanku važenja posebnih mjera zaštite, svojim ponašanjem i aktivnostima ne doprinose onečišćivanju zraka te smanje vrijeme boravak na otvorenom kako bi se izbjeglo dodatno ugrožavanje osjetljivih skupina stanovništva.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju