Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebu i Samoboru jučer je u večernjim satima došlo do novog odronjavanja tla.


Kako doznajemo iz PU zagrebačke na zapadnom dijelu grada, u Ulici Dominika Mandića, došlo je do pucanja zidova kuće i garaže koja se nalazila uz nju, a koja se prilikom aktiviranja klizišta odvojila od kuće. Ozlijeđenih nema.

Vezani članci Zagrebačka katedrala oštećena u potresu Uz katedralu se postavlja dizalica koja će skinuti napukli toranj: ''To je posao koji nije nitko radio'' Požar u Dubravi Požar u zagrebačkoj Dubravi: Planula baraka kraj bolnice, vatrogasci brzo intervenirali

>> Zagreb: Klizište zaprijetilo kućama na Ksaveru

Dojava o klizištu u Samoboru zaprimljena je u ponedjeljak oko 20:30 sati, a prema informacijama zagrebačke policije, u opasnosti su četiri kuće među kojima se otvorila pukotina. Na terenu je zapovjednik samoborskih vatrogasaca te gradonačelnik Samobora.

Gradske službe cijeli dan na intervencijama zbog klizišta

Službe Grada Zagreba cijeli dan su intervenirale na klizištima, izvijestio je večeras Ured za upravljanje u hitnim situacijama koji koordinira intervencijama. U izvješću zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama navodi se da je u Ulici Graberje intervencija završena - probijeni su novi odvodni kanali koji će omogućiti bolju drenažu terena.

U Vinogradskoj kod kućnog broja 147 došlo je do odrona u blizini privatne kuće, a uzrok su građevinski radovi na susjednoj parceli od strane privatnog investitora. Ljudi i imovina, kao i sigurnost prometa nisu ugroženi i sutra će se po redovnoj proceduri pozvati građevinska inspekcija.

>> VIDEO Aktiviralo se klizište na Svetom Duhu: Urušio se veliki betonski zid

Na Šestinskom dolu 1. odvojak dogodio se manji odron zemlje i drveća. Vatrogasci su uklonili drveće s prometnice, a Zagrebačke ceste će do kraja očistiti prometnicu. Na Dubravkinom putu je stablo palo na parking. Vatrogasci su stabla uklonili, a budući je napravljen projekt za sanaciju klizišta radovima će se pristupiti čim to vremenski uvjeti dozvole.

Na Divoselskoj se otvorilo novo klizište koje se nalazi na privatnom zemljištu. Ured za upravljanje u hitnim situacijama je obišao teren i utvrdio da za sada nema opasnosti, navodi se u izvješću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook