Vladajuća koalicija u sve većim je problemima zbog Zakona o udomiteljstvu.

Galerija


Za prijedlog ministrice Nade Murganić, koji ne predviđa da djecu udomljavaju istospolni partneri, osim HNS-a neće glasati ni neki zastupnici manjina, a Klub Milana Bandića odlučit će prema savjesti.

Vezani članci Gošća Dnevnika Nove TV resorna ministrica Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "HNS-u je jako, jako žao zbog slanja Zakona o udomiteljstvu na ocjenu ustavnosti jer je dobar" Nada Murganić (Foto: Pixsell, Nel Pavletić) Pravobraniteljice složne: Treba omogućiti udomljavanje i istospolnim životnim partnerima

U utorak se očekuje i sastanak vladajućih klubova u vezi sa zakonom, za koji je HNS pripremio amandmane. HDZ-ovci pak brane zakonsko rješenje.

"Ja mislim da je ono dobro, ali naravno o tome postoje različita mišljenja i njih treba uskladiti naprosto", kazao je Željko Reiner, potpredsjednik hrvatskog Sabora.

"Onda ne vidim apsolutni nikakav problem kao što su govorili neki moji kolege političari, konkretno Božo Petrov, da bi se djecu dovelo u nekakav nepovoljan ili bilo kakav drugi odnos ako bi njihovi udomitelji ili oni koji bi brinuli o njima bili homoseksualni par", smatra saborski zastupnik Peđa Grbin

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.