Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Teksasu

Čak 18.000 krava poginulo u eksploziji na farmi: Dim je sukljao do neba

Požar na farmi krava
Požar na farmi krava Foto: Castro County Sheriff's Office
Iako se točan broj stradalih grla ne zna, lokalne vlasti procjenjuju da je u velikom požaru na farmi u Teksasu stradalo 18.000 krava.

Otprilike 18.000 krava smrtno je stradalo u eksploziji na farmi blizu grada Dimmitt u Teksasu. Ozlijeđena je i jedna osoba koju su hitne službe u kritičnom stanju prebacile u bolnicu.

Lokalna policija objavila je fotografiju požara na kojoj se vidi kako gusti dim suklja visoko u zrak. 

Šerif Sal Rivera rekao je kako je većina krava stradala nakon što se vatra proširila na dio farme u kojem su životinje stajale prije nego što su prebačene u prostor za mužnju.

"Neke su možda preživjele, ali neke su u takvom stanju da će i morati biti ubijene", rekao je.

Pretpostavlja da je vatra planula na stroju koji se koristi za čišćenje gnoja.

Pročitajte i ovo Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Vatrogasci i dalje na terenu FOTO/VIDEO Izgorio hotel u Lovranu, a jedna je stvar spriječila veću katastrofu: ''Imao si osjećaj kao da je vulkan''

Pročitajte i ovo Izgorjela dva automobila na Cresu Krim istraživanje u tijeku Zašto su zapaljeni automobili dvojice policajaca na Cresu? Policija uhvatila osumnjičenika

Iz Instituta za dobrobit životinja sa sjedištem u Washingtonu za BBC kažu da je, ako se potvrdi brojka od 18.000, to najsmrtonosniji požar farme sa stradalom stokom otkad se vode statistike 2013.

"Potičem farme da podignu standarde za osiguranje od požara. Nema ništa strašnije od toga da izgorite živi", rekla je Allie Granger iz Instituta.

BBC navodi da su najmanje tri milijuna životinja s raznih farmi poginule u SAD-u od 2018. do 2021.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene