Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci i dalje na terenu

FOTO/VIDEO Izgorio hotel u Lovranu, a jedna je stvar spriječila veću katastrofu: ''Imao si osjećaj kao da je vulkan''

Aktualno Galerija Požar u Lovranu, ilustracija - 3 Požar u Lovranu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Lovranu, ilustracija - 1 Požar u Lovranu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +5 Igor Ravnić, zapovjednik JVP Opatija Galerija 1/10 >>
Veliki požar buknuo je u Lovranu u četvrtak oko 14 sati. Zapalio se stari napušteni hotel. Izgorio je u potpunosti, a uslijed plamena i gašenja urušio se krov zgrade. Dojam svega je bio prilično apokaliptičan, kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

U starom hotelu u centru Lovrana buknuo je požar u četvrtak oko 14 sati. Gorjelo je na više mjesta i objekt je u potpunosti bio okružen dimom. Akcija gašenja i dalje traje.

''Vatrogasci gase požar hotela sa svih strana. Tu i tamo vidi se još koji jezičak otvorenog plamena, žara je posvuda, no u većem dijelu je riječ o dogašavanju požara. Gasi se s tla i ljestvi te iz košare. Na terenu je 20-ak vatrogasaca, a oni će ostati na terenu sve dok to bude potrebno i dok opasnosti više ne bude'', kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga. 

Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV (Foto: DNEVNIK.hr)

''Hotel ne radi već dvadesetak godina, ali prepun je stvari - madraca, stolova, klupa, stolica- zapaljivog materijala koji otežava gašenje'', dodala je. 

Što je uzrok požara još se ne zna, a sreća je da nitko nije stradao. 

''Olakotna okolnost u svemu je kiša koja neumorno pada jer toliko je vatra bila jaka da bi se za suhog vremena i raslinje oko hotela zapalilo. A nakon što požar bude ugašen, bit će posla za policiju i slaganje mozaika kako je do požara došlo'', kazala je Jusić Mezga, koja je razgovarala i sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Opatija Igorom Ravnićem.

Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Igor Ravnić, zapovjednik JVP Opatija (Foto: DNEVNIK.hr)

''Dio krovišta je izgorio, gašenje se vrši pomoću autoljestava. Ima dosta gorivog materijala u objektu'', kazao je Ravnić i dodao da u intervenciji sudjeluje 19 vatrogasaca s osam vozila. 

''Gori unutrašnjost objekta i naišli smo na razbuktalu fazu. Je li bila kasna dojava ili nešto drugo to zasad ne znamo i prepustit ćemo policiji'', kazao je Ravnić.

Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Opatija odmah su izašli na intervenciju, a u pomoć su im priskočili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovran, kao i riječki vatrogasci.

Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Požar u Lovranu, ilustracija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Stanovnici i gosti u nevjerici su, unatoč kiši, gledali kako objekt nestaje u plamenu.

''Vatra je gorjela na sve četiri strane hotela - imao si osjećaj kao da je vulkan'', kazala je Ivana, a Vesela je sve nazvala katastrofom. 

''Dosta strašno, krov se urušava, sigurno neće ostati zgrada'', smatra Cetina.

Pročitajte i ovo Požar u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu Sekunde do katastrofe: U zadnji tren spašena žena (85) iz goruće kuće, spriječena veća tragedija

Pročitajte i ovo Izgorjela kuća, ilustracija - 1 I vi možete pomoći Požar progutao kuću koja je služila za rehabilitaciju ovisnika: "Nažalost, ne možemo primati nove ljude"

Iako pada jaka kiša, ona vatrogascima u ovom slučaju ne pomaže u samom gašenju, niti odmaže, kazao je Ravnić i dodao: ''Bit ćemo na požarištu sve dok ne bude plamen ugašen.''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene