Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio Državni inspektorat

U mesu s hrvatske tržnice pronađen parazit: Konzumentima prijeti oboljenje od trihineloze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat izvijestio je u četvrtak da je u suhomesnatim proizvodima proizvedenim u domaćinstvu Savo Nedić iz Bobote utvrđen parazit Trichinella spiralis te postoji mogućnost pojave trihineloze kod osoba koje su ih konzumirali.

Suhomesnati proizvodi s trihinelom su stavljeni na tržište na tržnici Osijek od listopada do kraja prosinca 2021. godine. Riječ je o kulenovoj seki, kobasicama i slanini proizvedenim u domaćinstvu Savo Nedić iz Bobote.

S obzirom na utvrđeno, postoji mogućnost pojave trihineloze kod osoba koje su direktno konzumirali kupljene suhomesnate proizvode ili ih nisu dovoljno termički obradili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna državnici u problemu Veliki izazov: Kako suzbiti omikron, a izbjeći paralizu gospodarstava?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tlo ne prestaje podrhtavati Još jedan potres pogodio Banovinu: "Stresla se cijela kuća uz zvuk grmljavine", "Ovo bilo gadno i dugo"

Bolest se očituje nelagodnim osjećajem u trbuhu, grčevima, proljevom, bolom u mišićima (pogotovo u onim koji sudjeluju u disanju i žvakanju, ili velikim, često korištenim mišićima) te vrućicom, navodi se u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene