Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tlo ne prestaje podrhtavati

Još jedan potres pogodio Banovinu: "Stresla se cijela kuća uz zvuk grmljavine", "Ovo bilo gadno i dugo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tlo u Banovini ne prestaje podrhtavati ni nakon godine dana od velikog potresa koji je razorio to područje. Naime, prvo ju je jutros pogodio potres magnitude 2,3, a oko 15h je zabilježen potres od 3,2 prema Richteru.

Seizmološka služba potvrdila je da je u 14:47 zabilježen umjeren potres s epicentrom pet kilometara zapadno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru.

"Stresla se cijela kuća uz grmljavinu. Prvo nagli udar, lijevo desno, i onda je još dva puta lagano zaljuljalo", napisao je građanin iz Mošćenice.

Jedan građanin iz Petrinje je napisao da "tuče kao gromovi", a drugi da je "ovo bilo gadno i dugo".

Potres su opisali i ljudi iz Siska. Jedna je osoba napisala da je "dobro tresla", a druga jednostavno: "UŽAS!!!!!!!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIRUS BUKTI u sad-u Zabrinjava ih broj djece u bolnicama zbog omikrona: Poteškoće s disanjem, visoka temperatura i dehidriranost

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLOBODA GOVORA, PITANJE ODGOVORNOSTI Ljepotan s Pantovčaka, Flash Gordon iz Vinkovaca, nilski konj koji papa lopoče, puzajući državni udav, opušak... Pogledajte čašćenje – sve na jednom mjestu

Ovo je drugi snažniji potres koji je danas pogodio Banovinu. Prvi se dogodio jutros u 10:56 potres i bio je magnitude 2,3 po Richteru. Epicentar je bio u blizini Hrvatskog Čuntića, sela koje se nalazi šest kilometara južno od Petrinje.

"Zagrmilo u pokretu vibracija pod nogama. Jako neugodno", opisala je jedna osoba na prvi potrese.

S druge strane, građanin iz Mošćenice je napisao da potres nije osjetio: "Samo buka, dosta jako, kao eksplozija. Nije treslo, barem nismo osjetili."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene